Blog
5 delicioses receptes amb tonyina

5 delicioses receptes amb tonyina

Nomen      08/05/2017

Molts haureu sentit dir que la tonyina, i el peix blau en general, és beneficiós per a la salut, però per què és important incloure aquest tipus d’aliment en la nostra dieta? La tonyina és un dels peixos blaus més consumits a casa nostra. Es caracteritza per ser ric en proteïnes d’alt valor biològic i àcids grassos omega-3, un tipus de greixos cardiosaludables, ja que, s’ha demostrat que ajuden a controlar els nivells de colesterol i de triglicèrids en sang. De fet, es recomana el consum de peix blau, com a mínim, dues vegades a la setmana. A continuació, us presentem 5 delicioses receptes amb tonyina per poder gaudir d’aquest peix amb els teus. Esperem que t’agradin!

1. Hamburguesa de tonyina

Ingredients (per a 4 persones):

500g de tonyina, 1 gra d’all, 2 cebes, 50 g de molles de pa, 100ml de llet, julivert fresc, 1 rovell d’ou, 1 cullerada de sucre moré, pa rodó d’hamburguesa, enciam, tomàquet, oli d’oliva verge, sal i pebre.

Elaboració:

En un bol, remulla les molles de pa amb la llet. Pica l’all, el julivert i la tonyina i afegeix-ho al bol. Afegeix el rovell d’ou, salpebra i barreja fins que la massa sigui homogènia i consistent. Tapa el bol amb film transparent i deixa-ho reposar a la nevera 1 hora. Mentre es refreden, pela i pica les 2 cebes en juliana i ofega-la en una paella amb oli d’oliva verge. Quan comenci a daurar-se, afegeix el sucre morè i remou bé. Una vegada que la ceba estigui ben daurada i s’hagi format una salseta, retira-la del foc i reserva. Transcorregut el temps de repòs, dóna-li forma a les hamburgueses i cuina per ambdues cares. Servir acompanyades amb el pa rodó, una mica d’enciam, rodanxes de tomàquet i la ceba caramel·litzada. Llest!

2. Canelons d’albergínia i tonyina

Ingredients (per a 4 persones):

2 albergínies grans, 4 llaunes de tonyina, 8 cullerades de salsa de tomàquet, formatge ratllat, 50 g de Farina de Blat Nomen, 400ml de llet, 5 cullerades d’oli d’oliva verge, nou moscada, sal i pebre.

Elaboració:

Renta l’albergínia, talla-la en làmines fines i rosteix-les a la planxa, quan estiguin daurades retira-les del foc. Barreja la tonyina amb la salsa de tomàquet i posa el farciment en la part més ampla de la làmina d’albergínia i enrotlla-les.

Cuina la Farina de Blat Nomen en un pot amb l’oli d’oliva. Barreja bé i ves afegint la llet a poc a poc. Afegeix, també, una mica de sal, pebre i nou moscada. Posa els canelons en una safata per al forn i cobreix-los amb la beixamel i el formatge ratllat. Posa’ls a gratinar i llest!

3. Risotto de tonyina i gambes

Ingredients (per a 4 persones):

300g d’Arròs Arborio Especial Risotto Nomen, 1’5 litres de brou de peix, 300g de gambes, 400g de tonyina vermella, 1 pebrot verd, 1 pebrot vermell, 1 ceba, formatge parmesà en pols, oli d’oliva verge i sal.

Elaboració:

Renta tots els ingredients i talla les verdures. En una paella amb oli d’oliva verge, afegeix els pebrots, la ceba i els caps de gamba. Quan estiguin les verdures cuites, retira els caps i afegeix l’Arròs Arborio Especial Risotto Nomen, cobrint-ho tot amb el brou de peix. Després de 12 minuts afegeix la tonyina, prèviament tallada a daus, i les gambes pelades. Deixa-ho cuinar 3 minuts més, afegeix el formatge parmesà en pols i llest!

4. Amanida de cigrons amb tonyina

Ingredients (per a 4 persones):

400g de cigrons en conserva, 3 llaunes de tonyina, 1 ceba, 1 pebrot verd, 1 pebrot vermell, 2 tomàquets, 4 pastanagues, oli d’oliva verge, vinagre, sal i pebre.

Elaboració:

Renta i pica els pebrots, el tomàquet, la ceba i la pastanaga a trossos petits. Afegeix les verdures picades en un bol i afegeix els cigrons i la tonyina en llauna. Amaneix amb l’oli d’oliva verge, el vinagre i salpebra al gust. Barreja bé tots els ingredients i llest!

5. Tonyina a la sevillana al microones

Ingredients (per a 4 persones):

500g de tonyina, 2 tomàquets, 1 ceba, 4 cogombrets, 4 pastanagues, 1 fulla de llorer, 50g d’olives verdes, 50g d’olives negres, mig got de vi blanc, mig got de brou de peix, oli d’oliva verge, sal i pebre.

Elaboració:

Renta tots els ingredients. Escalda els tomàquets, pela’ls i talla’ls en trossos petits. Pela i talla les pastanagues i agrega-les bol dels tomàquets juntament amb la ceba prèviament picada, el vi blanc, el brou de peix, l’oli d’oliva verge, un pessic de sal, pebre, julivert i la fulla de llorer. Cuina-ho 6-7 minuts al microones a màxima potència. Esmicola i afegeix la tonyina, els cogombres i les olives i cuina-ho 6-7 minuts més. Llest!

Posa’t el davantal i atreveix-te amb aquestes receptes amb tonyina!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *