Blog
5 receptes d’aperitius saludables

5 receptes d’aperitius saludables

Nomen      13/06/2016

Amb l’arribada del bon temps, incrementen el nombre de trobades amb els familiars i amics. Descobreix com oferir aperitius originals i saludables, més enllà de les patates fregides i les olives!

 

1. BROQUETES DE MELÓ AMB PERNIL

Ingredients:

– Mig meló

– 300g de pernil serrà

Elaboració:

  1. Talla el meló a trossets, en forma de daus o, si tens un buidador, pots utilitzar-lo per donar-li una forma arrodonida.
  2. Talla les rodanxes de pernil en forma rectangular per muntar les broquetes amb trossets dobles (així es notarà més el seu sabor).
  3. Munta broqueta amb cinc trossos de meló intercalats amb quatre de pernil.

  

2. TARTALETES FARCIDES D’ESCALIVADA I ANXOVA

Ingredients:

– Una albergínia.

– Una ceba gran.

– Un pebrot vermell.

– Una llauna d’anxoves.

– Una llauna d’olives negres sense os.

– Un paquet de “tartaletas”.

– Oli d’oliva.

– Sal.

Elaboració:

  1. Agafa una safata de forn, col·loca una làmina de paper vegetal i, damunt, una capa de paper d’alumini. Posa el pebrot, la ceba pelada i l’albergínia damunt i ruixa-ho amb un bon doll d’oli d’oliva i sal (així després es pelarà millor). Forneja les verdures a 200ºC aproximadament durant uns 40 minuts.
  2. Pela les verdures i talla-les a tires amb ajuda d’unes tisores.
  3. Emplena les “tartaletas” amb una mescla d’escalivada, mitja anxova i mitja oliva.

 

3. “MONTADITOS”  DE TOMÀQUET CHERRY CON FORMATGE FETA Y ALADROC

Ingredients:

– Una safata de tomàquets Cherry.

– Un pot de formatge feta.

– Una llauna d’aladrocs a l’oli d’oliva.

Elaboració:

  1. Renta els tomàquets i embolica’ls amb un aladroc.
  2. Fes els “montaditos” intercalant el tomàquet embolicat amb l’aladroc i un quadradet de formatge feta.

  

4. HUMUS AMB CRUDITÉS DE VERDURES

Ingredients:

– Per a l’humus: 400g de cigrons cuits, 2 cullerades de pasta de sèsam, un pessic de sal, una culleradeta de comí, el suc de mitja llimona, una dent d’all i dues cullerades soperes d’aigua.

– Per servir-ho: oli d’oliva verge extra, pebre vermell, de la Vora, 2 pastanagues, un cogombre i un pebrot vermell.

Elaboració:

  1. Col·loca tots els ingredients per preparar l’humus dins d’un bol i barreja’ls amb l’ajuda de la batedora fins a aconseguir una massa homogènia.
  2. Amaneix-ho amb un raig d’oli d’oliva verge extra i un pessic de pebre vermell de la Vora.
  3. Acompanya-ho amb verdures tallades en juliana.

 

5. TORRADES D’ALVOCAT AMB SALMÓ I SUCCEDANI DE CAVIAR

Ingredients:

– Un paquet de torrades petites i quadrades integrals.

– Un alvocat madur.

– Un paquet de salmó fumat.

– Un pot de freses de succedani de caviar.

Elaboració:

  1. En un plat per sopa, i amb l’ajuda d’una forquilla, pica l’alvocat fins a obtenir una massa en forma de puré.
  2. Unta les torrades amb el puré d’alvocat i posa damunt un trosset de salmó fumat.
  3. Decora amb mitja culleradeta de freses de succedani de caviar.

 

Ja veieu que amb una mica d’imaginació i una elaboració molt simple es poden fer aperitius saludables i originals per sorprendre els teus convidats!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *