Blog
5 receptes per sorprendre els teus invitats

5 receptes per sorprendre els teus invitats

Nomen      20/11/2017

Quantes vegades has convidat a amics o familiars amb ganes de fer algun plat diferent, que sigui deliciós i que aconsegueixi els seus els elogis? Segurament un dels inconvenients més comuns per aconseguir aquest objectiu és la manca d’idees, però no et preocupis perquè avui et donem 5 saboroses receptes perquè puguis sorprendre a qualsevol convidat que portis a casa.

1. Rissotto de remolaxa

Ingredients

4 escalunyes, 1 gra d’all, 1 got de vi blanc, 300g d’Arròs Arborio Especial Risotto Nomen, 2 remolatxes cuites, 1 litre de brou de verdures, 100g de formatge parmesà.

Elaboració

Per començar, talla les escalunyes i les remolatxes en trossos molt petits i pica els alls. Seguidament, ofega durant 5 minuts les escalunyes i afegeix l’all i la remolatxa. Posteriorment, aixafa la remolatxa amb una forquilla.

Afegeix l’arròs juntament amb el vi. Un cop evaporat l’alcohol, aboca una part del brou de verdures, que prèviament hauràs escalfat i ves afegint a poc a poc a mesura que es vagi evaporant. Cou l’arròs durant 15 minuts, remenant constantment. Quan quedin 3 minuts, afegeix el formatge parmesà i remou. Ja tens un risotto diferent i ple de color!

2. Pizza con base d’arròs

Ingredients

250g de Farina d’Arròs Nomen, 1 ou, ½ got d’aigua, sal, oli d’oliva, tomàquet fregit, mozzarella, 4 xampinyons, orenga, olives negres, ruca, canonges.

Elaboració

El primer pas és batre l’ou. Després, en un bol, col·loca la farina d’arròs, l’ou batut, un rajolí d’oli, l’aigua, una mica de sal, barreja bé i pasta fins que quedin tots els ingredients integrats. En una safata de forn, col·loca paper sulfuritzat i estén la massa donant forma. A continuació, enforna durant 20 minuts a 180ºC.

Retira la massa del forn i posa la salsa de tomàquet, mozzarella, els xampinyons i les olives en làmines, afegeix un polsim d’orenga i enforna durant 10 minuts més. Finalment, fes un rajolí d’oli i decora amb canonges i ruca. Ja tens una pizza deliciosa iapta per a celíacs!

3. Croquetes de quinoa

Ingredients

100g de Les teves Receptes amb Quinoa Nomen, 5 xampinyons, 35g de pinyons, 30g de panses, 15g de Farina de Blat Nomen, 300ml de llet, Pa Ratllat per Arrebossar Nomen, 2 ous, oli d’oliva, sal.

Elaboració

Primer de tot talla els xampinyons a trossos petits i salta’ls durant 5 minuts. Renta bé la quinoa i cuina-la en llet durant 15 minuts. En un bol col·loca la quinoa i afegeix els xampinyons, els pinyons, les panses i sala al gust, barreja bé i deixa reposar.

Per a la beixamel afegeix la farina en una paella amb oli i barreja-ho bé, aboca un got de llet i remou perquè no quedin grumolls. Un cop acabada, afegeix-la a la quinoa, barreja i deixa reposar a la nevera durant 40 minuts. Un cop refredada la barreja, dóna-li forma a les croquetes i cobreix-les amb ou i pa ratllat. Per acabar, fregeix-les en oli ben calent. No deixaran indiferent a ningú!

4. Tabulé

Ingredients

1 tassa de Cuscús Nomen, 3 cebes tendres, 1 manat de julivert fresc, 1 manat de menta fresca, 500g de tomàquets, ½ tassa de suc de llimona espremuda, sal, pebre, oli d’oliva.

Elaboració

Col·loca el cuscús en un recipient amb aigua i deixa-ho 10 minuts perquè absorbeixi el líquid. Mentrestant pica el julivert i la menta, també talla els tomàquets i la ceba tendra a trossos petits. Passats els 10 minuts, cola el cuscús i esprem-ho amb l’ajuda d’una cullera. Per acabar, col·loca en un bol i barreja-ho amb tots els ingredients. Una recepta amb cuscús, fàcil, sana i molt original.

5. Lasanya de carbassa

Ingredients

1 carabassa petita, 2 cebes, 300g de bolets de temporada, 100ml de nata líquida, 100 g de mozzarella, 80 g de pinyons, oli d’oliva, sal.

Elaboració

Primer, pela la carbassa per després poder tallar-la en fines làmines i saltar-la. Trosseja i pica les cebes i els bolets. Ofega la ceba amb una mica de sal i, en els últims 5 minuts, afegeix els bolets. Quan estigui ben cuit, afegeix els pinyons i la nata.

En una safata posa una primera capa de làmines de carbassa i a sobre el farcit de les verdures, repeteix unes 2 o 3 vegades acabant amb una capa de carbassa. Afegeix el formatge i forneja-ho 15 minuts a 180C. A gaudir!

Ja tens unes receptes que sorprendran a tots aquells que convideu a casa. Bon appétit!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *