5 receptes primaverals ràpides i saludables amb Sèmola de Blat
Nomen
02/05/2016
Saps què és la Sèmola de Blat? La utilitzes habitualment en les teves receptes? Si no és així, esperem que t’animis a provar-la després de llegir aquest article.
La Sèmola de Blat és el producte que s’obté mitjançant la trituració del gra de blat sencer, madur i sa, i té coloració groga uniforme. En ser un aliment de la família dels cereals és ric en hidrats de carboni. També aporta vitamines com les del grup B, la K i la E i minerals com a calci, fòsfor, magnesi o potassi.
Com veus aporta una gran varietat de nutrients. Afegeix-la a les teves receptes aquesta primavera! Aquí et proposem cinc delicioses receptes primaverals, saludables i ràpides de fer amb Sèmola de Blat:
1. Amanida variada
Ingredients (4 persones)
- 100g enciam
- 50g tomàquet Cherry
- 1 ceba
- 2 ous
- 2 llaunes de tonyina
- 1 pot d’olives negres
- 2 pastanagues
- 6 palets de cranc
- 1 got de Sèmola de Blat Nomen
- 7 ametlles
- Vinagre de Mòdena o de poma
- Oli d’oliva verge
- Sal
Preparació
- Neteja bé totes les verdures.
- En una olla bull els ous durant 10 minuts i en una altra la Sèmola de Blat, també, 10 minuts. Mentrestant, talla l’enciam, el tomàquet Cherry, la ceba, la pastanaga, els palets de cranc i les olives negres i pica les ametlles.
- Quan els ous i la sèmola estiguin llests, passa’ls aigua per refredar-los. Vols un truc? Quan l’ou estigui fred, talla-ho i amaneix-ho amb oli i sal abans de barrejar-ho amb la resta d’ingredients, li donarà més sabor.
- Junta tots els ingredients i afegeix la tonyina i les ametlles picades. Amaneix l’amanida al gust i llest!
2. Sèmola de Blat amb verduretes
Ingredients (4 persones)
- 250g de Sèmola de Blat Nomen
- 100g jueves verdes
- 1 ceba
- 1 carbassó
- 1 pastanaga
- Oli d’oliva verge
- Salsa de soia
Preparació
- Neteja les verdures i hortalisses i trosseja-les en tires.
- Posa dues olles amb aigua a bullir, una per a les mongetes que les retirarem al dente (10-15 minuts aproximadament) i una altra per a la Sèmola de Blat Nomen (10 minuts).
- Prepara una paella amb un doll d’oli d’oliva verge. Afegeix la ceba. Quan comenci a estar dorada afegeix el carbassó i la pastanaga.
- Afegeix les mongetes a la paella i a continuació la sèmola. Salta la barreja i afegeix la salsa de soia.
- A servir i llest!
Nota: si no t’agrada la salsa de soia pots donar-li gust amb sal, pebre, orenga i afegint nous o una altra fruita seca picada per damunt. També pots afegir tellerines al plat que li atorgaran un sabor especial.
3. Sèmola de Blat amb llenties
Ingredients (4 persones)
- 250g Sèmola de Blat Nomen
- 200g llenties cuites
- 1 ceba
- Oli d’oliva verge
- Surt
- Pebre
- Julivert
Preparació
- Renta les llenties i aparta-les per fer-les servir més tard.
- Trosseja la ceba i, en una paella amb un doll d’oli d’oliva verge extra, daura-la.
- Bull la Sèmola de Blat en una olla amb aigua durant 10 minuts.
- Afegeix la sèmola i les llenties a la paella on hem daurat la ceba i cou-ho tot junt durant 3 minuts.
- Afegir sal, pebre i julivert.
- Serveix i ¡llest per menjar!
Sabies que la combinació de llegums, com les llenties i cereals, com la Sèmola de Blat, es complementen per proporcionar proteïnes completes al nostre organisme? Genial!
4. Carabassa amb Sèmola de Blat
Ingredients (4 persones)
- 250g Sèmola de Blat Nomen
- 200g carabassa
- Oli d’oliva verge
- Surt
- Pebre
- Julivert
Preparació
- Pela i talla la carabassa en daus i bull-la en una olla de pressió durant 7 minuts aproximadament.
- Posa a bullir la Sèmola de Blat durant 10 minuts.
- Quan la carabassa i la sèmola estiguin llestes ajunta-les, afegeix l’oli d’oliva verge, la sal, el pebre i el julivert i ¡llest!
Nota: pots afegir llavors o pipes per donar-li un sabor més especial.
5. Sèmola de Blat al pesto
Ingredients
- 250g Sèmola de Blat Nomen
- 10 g alfàbrega
- Un grapat petit de pinyons
- 1 dent d’all
- 100ml d’oli d’oliva verge
- 15g de formatge parmesà rallat
- 3 tomàquets secs
- Sal i pebre
Preparació
- Renta l’alfàbrega i, amb la batedora, tritura-la juntament amb els pinyons i els alls en un mateix recipient per obtenir la salsa pesto.
- Afegeix l’oli a poc a poc i mescla fins que quedi més o menys homogeni.
- Incorpora el formatge parmesà rallat i barreja una altra vegada.
- Afegeix sal i pebre al gust.
- Trosseja els tomàquets secs i afegeix-los a la salsa. Deixa-la reposar.
- Posa una olla amb aigua a bullir per cuinar la Sèmola de Blat Nomen durant 10 minuts.
- Afegeix el pesto a la sèmola ja cuinada i llest!
Nota: si no t’agraden els pinyons pots posar-hi una altra fruita seca com a ametlles o nous i reservar-ne sense triturar per l’emplatat.
Recorda que per portar una dieta saludable i equilibrada la varietat és bàsica, a més, així no avorriràs els teus plats. Utilitza la Sèmola de Blat per preparar plats de la mateixa manera que faries servir qualsevol altre cereal com la pasta o l’arròs i veuràs com tots gaudiu de la novetat. No deixis que la monotonia arruïni els teus menjars!