Cous cous amb verdures

Categoria: Menjar asiàtic i oriental, Ideals per a tupper
Cous cous amb verdures
25 minuts
Primer plat
Per a 4 persones
Dificultat baixa

INGREDIENTS

400 g de cous cous NOMEN
400 ml d'aigua
Suc d'1 llimona
1 nou de mantega
5 gr de sal
1 pastanagues
1 carbassó
1/2 pebrot vermell i 1 pebrot verd
1 ceba dolça
4 fulles de menta fresca
3 cullerades de panses
1/2 culleradeta de comí en pols
1 cullerada de cafè de pebre negre mòlt
20 ml d'Oli d'oliva
1 culleradeta de Ras el Hanout

EL·LABORACIÓ

Primer, posarem 400 ml d’aigua a bullir amb el suc de llimona, mantega i sal. Quan arrenqui el bull, aboquem en aigua sobre el cous cous que el tindrem en un bol. Remenem i deixem que el cous cous es cogui uns 5 minuts.

D’altra banda, tallarem les verdures molt petites, un tall que anomenem brunoise. Posem les verdures crues en un bol i les amanim amb sal, pebre i oli d’oliva. Posem les panses en aigua calenta perquè s’hidratin.

Passats els 5 minuts, barregem el cous cous, les verduretes, les panses i les espècies comí i Ras el hanout. Si no tenim Ras, no passa res, és opcional.

Rectificar de sal i, en l’últim moment, tallar la menta i afegir per evitar l’oxidació.

A més, podem fer un oli de menta per decorar. Per a això, bullirem la menta 30 segons i la refredarem, la posarem en oli d’oliva i la triturarem fins a obtenir un oli molt aromàtic i de color verd.

Comparteix-ho!