Tomàquet farcit d’arròs integral amb tonyina, pastanaga i olives

Categoria: Altres
Tomàquet farcit d’arròs integral amb tonyina, pastanaga i olives
30 minuts
Primer plat
Per a 4 persones
Dificultat mitjana

INGREDIENTS

100g d'arròs integral NOMEN
4 tomàquets madurs
1 pastanaga
100g de tonyina en conserva
50g d'olives
40ml d'oli d'oliva verge (4 cullerades)
Surt

EL·LABORACIÓ

Posar una cassola mitjana al foc amb aigua fins a la meitat. Rentar bé els tomàquets i, amb un ganivet, fer-los una marca en forma de creu a la part oposada al peduncle. Quan l’aigua bulli, submergir els tomàquets 15 segons i, immediatament, refrescar-los amb aigua freda o en un bol d’aigua amb gel.

Mantenir l’aigua bullint i tirar una culleradeta de sal i l’arròs integral. Bullir 20 minuts, colar i reservar.

Mentrestant, pelar els tomàquets i tallar una capa de la part superior per formar uns bols. Buidar la polpa amb una cullera i picar-la ben fina.

Rentar, pelar i rallar la pastanaga i picar les olives.

Barrejar l’arròs, la polpa de tomàquet picat, la pastanaga rallada, les olives picades i la tonyina, amanir-ho amb l’oli i emplenar els tomàquets.

Comparteix-ho!