Blog
Celebra el Dia Internacional de l’Amistat!

Celebra el Dia Internacional de l’Amistat!

Nomen      24/07/2017

El 20 de juliol se celebra el Dia Internacional de l’Amistat. Els amics són la família que un escull, per això, et proposem celebrar aquest dia amb un deliciós sopar a casa i sorprendre’ls a tots. T’animes? A continuació, et presentem algunes idees, segueix llegint.

1. Rotllets de salmó

Ingredients

6 talls de salmó fumat, 100g de formatge per untar, 50g de nous, cibulet i pebre.

Elaboració

Pica les nous i barreja amb el formatge per untar. Afegeix una mica de pebre i barreja una altra vegada. Estén un tall de salmó fumat, i, en un extrem, col·loca la barreja de formatge amb nous. Enrotlla el salmó i afegeix una mica de cibulet a sobre. Llest!

2. Torrades de remenat de gules

Ingredients

6 llesques de pa, 1 paquet de gules, 2 ous, oli d’oliva verge, sal i pebre.

Elaboració

Torra el pa a la torradora. Mentrestant, en una paella amb un rajolí d’oli oliva, salta les gules. Baixa el foc i trenca els ous, sense deixar de barrejar perquè quallin de manera homogènia. Salpebra i retira del foc. Col·loca el remenat sobre la torrada i llest!

3. Amanida de llenties amb vinagreta de mostassa i mel

Ingredients

– Per l’amanida: 250g llenties de pot, 2 alvocats, 8 palets de cranc, 2 cebes tendres, 4 tomàquets, 180g enciam, 4 ous, 120g formatge feta i olives.

– Per a la vinagreta: 4 cullerades d’oli d’oliva verge extra, una cullerada de vinagre balsàmic de Mòdena, 1 culleradeta de mostassa, 1 culleradeta de mel, sal i pebre.

Elaboració

– Per l’amanida: Renta els ingredients. En una olla amb aigua bullint, cuina l’ou durant 10 minuts aproximadament. Mentrestant, talla en trossos petits l’alvocat, el cranc, la ceba tendra, el tomàquet, les olives i el formatge feta. Quan l’ou estigui llest, passa-li aigua freda per refredar i talla-ho en trossos petits també. Junta els ingredients en un bol per amanides, i barreja’ls bé.

– Per a la vinagreta: En un bol afegeix l’oli d’oliva verge extra, el vinagre balsàmic de Mòdena, la mostassa i la mel. Barreja bé tots els ingredients. Salpebra i torna a barrejar. Deixa-ho reposar.

Serveix l’amanida amb la vinagreta, i llest!

4. Roastbeef amb arròs d’acompanyament

Ingredients

1 llom de vedella, 150g d’Arròs Rodó Nomen, 1 got d’aigua, 1 got de vi negre, 2 cullerades de romaní sec, 2 cullerades de farigola seca, 2 fulles de llorer, ½ culleradeta de comí en pols, oli d’oliva verge , sal grossa i pebre negre.

Elaboració

En un recipient afegeix el romaní, la farigola, les fulles de llorer, el comí en pols i el pebre negre. Pica-ho tot junt i deixa-ho reposar. Lliga la vedella i, en una cassola amb un rajolí d’oli d’oliva verge, daura-la per ambdós costats. Posa el forn a preescalfar a 180ºC. Arrebossa la vedella en la barreja d’herbes i col·loca-la en una safata per al forn. Afegeix un got d’aigua i cuina-la al voltant de 10 minuts. Després d’aquest temps, dóna-li la volta a la carn i afegeix un gotet de vi negre i cuina-ho 10 minuts més. Retira el roastbeef del forn, talla a rodanxes fines i deixa-ho refredar. Reserva el suc de la safata per servir juntament amb la carn. Mentrestant, en una olla, bull l’Arròs Rodó Nomen durant 15 minuts aproximadament. Llest!

5. Sorbet de cireres

Ingredients

250g de cireres, 125g de sucre morè, 100 ml d’aigua, 1 llimona.

Elaboració

Escalfa el sucre dissolt en l’aigua en una cassola fins a obtenir un almívar. Esprem la llimona i reserva el suc. Retira l’almívar del foc i afegeix el suc de llimona. Remou bé i deixa-ho refredar. Desossa les cireres i tritura fins a obtenir una textura de puré. Barreja amb l’almívar i reserva-la al congelador. Cada 30 minuts, remou la barreja (aquest procés s’hauria de realitzar 3 vegades) per aconseguir la textura desitjada. Serveix-lo i llest!

Què t’han semblat aquestes receptes? Aquest 30 de juliol, Dia Internacional de l’Amistat, sorprèn als teus amics amb un sopar!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *