Blog
Menjar bé és compatible amb les vacances

Menjar bé és compatible amb les vacances

Nomen      08/08/2016

La calor de l’estiu ens incita a escollir aliments més lleugers, més refrescants i menys calòrics. Tot i això, també és temps de sortir a dinar i sopar a restaurants i terrasses. Trobar l’equilibri i continuar mantenint el pes és possible sempre i quan tinguem una sèrie de pautes presents per menjar bé:

Recorda realitzar la compra setmanal

El pitjor enemic de la nostra alimentació és la improvisació. Quants cops hem sopat pa amb embotit i hem trucat perquè ens portin una pizza a casa per tenir la nevera buida? Tenir al congelador saltat de verdures, verdures cuites o bé bosses per cuinar-les al microones són una bona opció per aquells dies que no disposem de temps o no tenim ànims de cuinar. Els gots d’arròs integral, basmati o rodó Nomen són també una bona opció per tenir a la despensa, ja que tenen una data de caducitat llarga i estan preparats en un minut.

No abusis de l’alcohol

Les begudes alcohòliques s’obtenen o bé per fermentació dels sucres naturals dels sucs de fruites o cereals, o bé per destil·lació d’aquestes mateixes begudes fermentades. Totes contenen alcohol i sucres, pels quals són altament energètiques.

1g alcohol= 7Kcal   

1g de sucre o hidrats de carboni =4kcal

Les vacances es presenten al descontrol amb l’alcohol, així que deixa el seu consum per un dels menjars diaris i beu sempre de forma moderada. Escull vi o cervesa millor que destil·lats barrejats amb begudes ensucrades, ja que s’incrementa encara més el seu valor calòric.

 Quan dinis fora de casa, recorda evitar plats calòrics i copiosos

A continuació us deixem idees de plats lleugers per demanar a un xiriguito, una terrassa o un restaurant:

APERITIUS:

Aladrocs en vinagre, cloïsses o musclos al vapor, navalles bullides, cogombrets en vinagre, anxoves, 6 olives, pernil, llom ibèric de bellota…

PRIMERS:

Amanida “caprese” (amb tomàquet, mozzarella i alfàbrega), meló o pinya amb pernil serrà, amanida verda, espàrrecs blancs amb vinagreta, gaspatxo, verdures a la brasa, amanida grega, escalivada o verdures al forn, verdures al wok…

SEGONS:

Peix blanc al vapor amb verdures, pollastre o peix al forn, orada a la sal, “steak tartar”, sèpia o calamar a la planxa, carpaccio de vedella o de bacallà…

POSTRES:

Fruita del temps, macedònia natural, freses amb suc de taronja, poma al forn, formatge fresc, sorbet de llimona o mandarina, gelat de gel…

Mou-te sempre que puguis!

Intenta fer, sempre que sigui possible, els teus trajectes caminant. Si estàs de visita en una ciutat, planifica el teu recorregut per la zona i fes-lo a peu. Si estàs a un destí fix i hi ha piscina, aprofita per nedar o, també pots sortir a passejar per la platja o a córrer pel passeig… Gaudeix del bon temps fent exercici!

 

Com pots comprovar, menjar bé per vacances és possible, només has de saber compensar els excessos i continuar sent organitzat en la planificació setmanal dels menús. Viu un estiu saludable!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *