Blog

Plats fàcils i originals per a la teva taula de Nadal

Ja tenim el Nadal aquí i, amb ell, l’arribada dels àpats festius, des dels sopars d’empresa, als àpats amb amics o amb la família. Per això, som molts els que estem pensant quins menús preparar per a aquestes dates tan especials.

Aquest any, Nomen et proposa idees de plats fàcils i originals que vestiran la teva taula de Nadal sense que hagis d’hipotecar el teu temps, així podràs gaudir al màxim dels teus, sense atabalar-te a la cuina.

En primer lloc, començarem amb els aperitius:

– Cassoletes de pasta de full farcides de mi-cuit: tan senzill com agafar les mini cassoletes de pasta de full, emplenar-les de mi-cuit, ruixar amb unes gotes de caramel líquid i una mica de sal Maldon. Fornejar-les uns minuts i llestos!

– Canapès de mantega amb salmó i ous de caviar: un altre mos ple de sabor. A més, si esculls les mini torrades amb panses o gerds, li donaràs un toc d’originalitat.

– Mini broquetes de mozzarella amb tomàquet cherry i anxova: perquè aquest plat quedi més gourmet, tria la mozzarella en forma de boletes, enrotlla-la amb l’anxova i seguidament punxa amb el tomàquet. Tota una explosió de sabor!

– Xips de verdures: Carxofes, moniato, iuca, remolatxa… Tria les verdures que vulguis, talla-les amb l’ajuda d’una mandolina, fregeix amb oli ben calent, assaona amb una mica de sal… i llestes per menjar!

En segon lloc, seguirem amb el primer plat: si escollim ingredients lleugers, els nostres convidats ho agrairan. Una opció molt bona pot ser un còctel de llagostins o gambes amb arròs. Un plat fàcil i bo, que si ho combinem amb pinya, resultarà molt digestiu. Una altra opció, pot ser servir la pinya amb pernil ibèric, o bé oferir un bufet d’amanides variades, com amanida verda, d’arròs i de pasta.

I, per acabar, servirem el segon plat. El forn pot ser el nostre millor aliat, ja que, encara que elaborem un plat que necessiti molt temps per cuinar-se, no necessita la nostra presència. Aquí tens una recepta interessant i boníssima:

– Pollastre de pagès farcit:

INGREDIENTS: Un pollastre de pagès (si voleu estalviar temps, podeu demanar al vostre carnisser que us el desossi, us posi el farciment que vosaltres vulgueu i us el lligui), dos tomàquets, 2 cebes, 12 prunes, dos grapats de pinyons, un cap d’alls, oli d’oliva, una branca de canyella, una fulla de llorer, herbes aromàtiques (farigola i romaní), una copa de vi blanc, una copa de vi ranci, dues copes de conyac, un got d’aigua, sal i pebre.

ELABORACIÓ: En primer lloc posarem a macerar les prunes i els pinyons amb el vi ranci i la copa de brandi durant un parell d’hores. Seguidament, tallarem en juliana les cebes i a rodanxes els tomàquets. Agafarem una safata de forn, la cobrirem amb oli d’oliva i escamparem les verdures per sobre, juntament amb el cap d’alls sense pelar (simplement el xafarem una miqueta amb un cop).

A continuació, posarem el pollastre a sobre de la safata, el regarem amb el brandi, el vi i l’aigua, el salpebrarem i ho amanirem amb la farigola i el romaní. Ja el tenim a punt per coure a 180 °C. De tant en tant el regarem amb el seu mateix suc i l’anirem punxant amb un escuradents fins que pari de deixar anar líquid, el que voldrà dir que està llest per servir.

A l’hora de muntar el plat, podem usar, com a acompanyament, el puré de patates Nomen. Un puré molt fàcil de fer i que combina molt bé amb el pollastre.

Finalment, per rematar el sopar, servirem les postres. No t’emboliquis, és temps de torrons, neules i polvorons. Res més fàcil que comprar un bon assortiment i presentar-lo en una safata bonica. Bon Nadal!

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here