Ja tenim el Nadal aquí i, amb ell, l’arribada dels àpats festius, des dels sopars d’empresa, als àpats amb amics o amb la família. Per això, som molts els que estem pensant quins menús preparar per a aquestes dates tan especials.
Aquest any, Nomen et proposa idees de plats fàcils i originals que vestiran la teva taula de Nadal sense que hagis d’hipotecar el teu temps, així podràs gaudir al màxim dels teus, sense atabalar-te a la cuina.
En primer lloc, començarem amb els aperitius:
– Cassoletes de pasta de full farcides de mi-cuit: tan senzill com agafar les mini cassoletes de pasta de full, emplenar-les de mi-cuit, ruixar amb unes gotes de caramel líquid i una mica de sal Maldon. Fornejar-les uns minuts i llestos!
– Canapès de mantega amb salmó i ous de caviar: un altre mos ple de sabor. A més, si esculls les mini torrades amb panses o gerds, li donaràs un toc d’originalitat.
– Mini broquetes de mozzarella amb tomàquet cherry i anxova: perquè aquest plat quedi més gourmet, tria la mozzarella en forma de boletes, enrotlla-la amb l’anxova i seguidament punxa amb el tomàquet. Tota una explosió de sabor!
– Xips de verdures: Carxofes, moniato, iuca, remolatxa… Tria les verdures que vulguis, talla-les amb l’ajuda d’una mandolina, fregeix amb oli ben calent, assaona amb una mica de sal… i llestes per menjar!
En segon lloc, seguirem amb el primer plat: si escollim ingredients lleugers, els nostres convidats ho agrairan. Una opció molt bona pot ser un còctel de llagostins o gambes amb arròs. Un plat fàcil i bo, que si ho combinem amb pinya, resultarà molt digestiu. Una altra opció, pot ser servir la pinya amb pernil ibèric, o bé oferir un bufet d’amanides variades, com amanida verda, d’arròs i de pasta.
I, per acabar, servirem el segon plat. El forn pot ser el nostre millor aliat, ja que, encara que elaborem un plat que necessiti molt temps per cuinar-se, no necessita la nostra presència. Aquí tens una recepta interessant i boníssima:
– Pollastre de pagès farcit:
INGREDIENTS: Un pollastre de pagès (si voleu estalviar temps, podeu demanar al vostre carnisser que us el desossi, us posi el farciment que vosaltres vulgueu i us el lligui), dos tomàquets, 2 cebes, 12 prunes, dos grapats de pinyons, un cap d’alls, oli d’oliva, una branca de canyella, una fulla de llorer, herbes aromàtiques (farigola i romaní), una copa de vi blanc, una copa de vi ranci, dues copes de conyac, un got d’aigua, sal i pebre.
ELABORACIÓ: En primer lloc posarem a macerar les prunes i els pinyons amb el vi ranci i la copa de brandi durant un parell d’hores. Seguidament, tallarem en juliana les cebes i a rodanxes els tomàquets. Agafarem una safata de forn, la cobrirem amb oli d’oliva i escamparem les verdures per sobre, juntament amb el cap d’alls sense pelar (simplement el xafarem una miqueta amb un cop).
A continuació, posarem el pollastre a sobre de la safata, el regarem amb el brandi, el vi i l’aigua, el salpebrarem i ho amanirem amb la farigola i el romaní. Ja el tenim a punt per coure a 180 °C. De tant en tant el regarem amb el seu mateix suc i l’anirem punxant amb un escuradents fins que pari de deixar anar líquid, el que voldrà dir que està llest per servir.
A l’hora de muntar el plat, podem usar, com a acompanyament, el puré de patates Nomen. Un puré molt fàcil de fer i que combina molt bé amb el pollastre.
Finalment, per rematar el sopar, servirem les postres. No t’emboliquis, és temps de torrons, neules i polvorons. Res més fàcil que comprar un bon assortiment i presentar-lo en una safata bonica. Bon Nadal!
Descubre toda nuestra gama de productos