Arròs caldós

Categoria: Caldós
Arròs caldós
50 minuts
Segon plat
Per a 4 persones
Dificultat mitjana

INGREDIENTS

400 g. Arròs Rodó Extra Nomen
200 g. de calamars
8 llagostins
1 ceba
½ got de salsa de tomàquet
600 ml. de fumet de peix o mariscs
Grans de pebre
1 copa de vi "albariño"
Oli d'oliva
Conyac

EL·LABORACIÓ

En una paella o cassola baixa posem una mica d’oli d’oliva i la ceba picada i la posem al foc.

Deixem que la ceba es torni transparent i afegim l’arròs. Removem bé perquè l’arròs no es cremi i afegim el vi ‘albariño’. Deixem que s’evapori l’alcohol i afegim el fumet de peix (si no tenim podem usar aigua).

Deixem coure a foc mitjà. Si ens queda molt espès anem afegint més fumet i, de tant en tant, movem la paellera perquè l’arròs es deixi anar: mai remoure l’arròs.

Passats 15 minuts afegim la salsa de tomàquet, els grans de pebre, els llagostins i els calamars. Provem de sal i rectifiquem.

Anem movent la cassola perquè els mariscs es cuinin i el tomàquet es reparteixi bé per tota la superfície. Deixem cuinar uns 5 minuts més.

Retirem del foc i deixem reposar 2 minuts abans de servir. Servir ben calent i ràpid.

Recepta de Ramon Belmar (València), 3ª Més Votada #ChefNomen2016 (Juliol).

Comparteix-ho!