Niguiri de salmó

Categoria: Menjar asiàtic i oriental
Niguiri de salmó
50 minuts
Segon plat
Per a 4 persones
Dificultat alta

INGREDIENTS

240 g d'Arròs Especial per Sushi Nomen
400 ml d’aigua
50 ml de vinagre d’arròs
15 g de sucre
2 lloms de salmó
PER ACOMPANYAR
Caviar de salmó
Salsa de soja
2 fulles d’alga Nori
Wasabi

EL·LABORACIÓ

niguiri_de_salmon_paso1

Per a preparar l’arròs:

1. Netegem l’arròs amb aigua freda fins que l’aigua surti transparent (unes 4-5 vegades).

2. En l’arrossera per a microones col·loquem l’arròs net juntament amb l’aigua i coem a màxima potència durant 14 minuts.

3. Passat aquest temps deixem reposar l’arròs 5 minuts abans de destapar-lo.

4. Mentrestant, barregem el vinagre d’arròs amb el sucre.

5. Estenem l’arròs en una safata el més gran possible i hi posem l’arròs juntament amb el condiment del vinagre. Barregem bé i amb moviments suaus per tal de refredar l’arròs i, alhora, barrejar-lo bé amb el condiment

Per a preparar els niguiris:

1. Tallem el salmó (sense pell ni espines i congelat un mínim de 24 hores) a làmines fines i preparem unes fines tires d’alga Nori.

niguiri_de_salmon_paso2

2. Fem boletes d’arròs en forma de “croqueta” i hi posem un tall de salmó a sobre.

3. Acabem decorant els niguiris amb unes tires d’alga Nori o bé amb una mica de caviar del salmó.

4. Servim amb salsa de soja i wasabi.

niguiri_de_salmon_final

Comparteix-ho!