Blog
Receptes internacionals per Carnaval

Receptes internacionals per Carnaval

Nomen      20/02/2017

Carnaval està a tocar i aquest any et volem proposar receptes de tot el món per compartir amb els teus d’una manera diferent.

1. Itàlia – Fritole

Ingredients:

130g de farina, 35g de panses, 1 cullerada de sucre, 1 ou, 90ml de llet, 90ml de rom, 10g de llevat de cervesa, sal, oli d’oliva i sucre en pols.

Elaboració:

Renta les panses i deixa-les a remull. Esmicola el llevat i dissol-lo amb 3-4 culleres d’aigua. En un bol, barreja la farina, el sucre i una mica de sal. Fes un forat al centre i afegeix l’ou, el llevat dissolt i el rom. Barreja bé i afegeix la llet i les panses. Pasta i, quan deixi de pegar-se als dits, tapa-ho amb un drap humit. Veuràs com al cap d’una estona la massa dobla la seva grandària.

Finalment, en una paella amb oli d’oliva, fregeix la massa i ves col·locant una a una les “fritole”, en un plat amb paper de cuina perquè absorbeixi l’oli sobrant. Empolvora una mica de sucre i llest!

2. Brasil: Feijoada

Ingredients:

120g de mongetes, 75g de cansalada, 4 salsitxes de porc, 80 g de costelles de porc, 25g de llonganissa fumada, 1 ceba gran, 2 tomàquets, 1 gra d’all, 1 tassa d’Arròs Ràpid Nomen, pebre negre, sal, comí, farigola seca i oli d’oliva verge.

Elaboració:

Abans de començar la recepta, hauràs de deixar les mongetes en remull des del dia anterior. En una olla, bull-les amb una mica de sal i una mica de farigola seca. Posa el forn a preescalfar a 180ºC. Col·loca les costelles en una safata per al forn una mica fonda perquè el greix del porc es mantingui en aquesta, i deixa-ho cuinar durant 25 minuts aproximadament.

Mentrestant, en una paella amb un raig d’oli d’oliva verge, daura la ceba i el tomàquet (prèviament tallats en quadrats petits). Afegeix també el gra d’all ben picat, farigola seca i salpebra. Afegeix la cansalada tallada a tires fines fins que s’enrosseixi. Afegeix les salsitxes i remou. Un cop preparat el sofregit, afegeix-ho a l’olla de les mongetes i deixa-ho durant 10-15 minuts a foc lent.

Finalment, en una olla bull l’Arròs Ràpid Nomen durant 5 minuts.

Serveix tot junt i llest!

3. EEUU: King’s Cake

Ingredients:

125ml de llet, 60g de mantega, mig sobre de llevat, 120g de sucre morè, 1 ou, aigua, sal, nou moscada mòlta, 415g de farina, 70g de sucre blanc, 70g de sucre glas, 1 clara d’ou petit, colorant en pols, 1 culleradeta de canyella en pols, 80g de nous picades i 25g de panses.

Elaboració:

Escalfa la llet amb 20g de mantega durant 2 minuts al microones, barreja i deixa-ho temperar. Escalfa, en una olla, 100ml d’aigua durant 2 minuts, afegeix el llevat i una cullerada de sucre morè, remou fins que quedi ben dissolt i escalfa aproximadament 10 minuts més, fins que comenci a bullir. Retira i afegeix la llet amb la mantega, l’ou, un pessic de sal, un pessic de nou moscada i 50g de sucre morè. Barreja bé i comença a afegir la farina (370g). Barreja fins a tenir una massa consistent que puguis pastar, i pasta fins que no s’enganxi a la paret del recipient en què estàs treballant. Tapa-ho amb un drap humit i deixa-ho reposar fins que dobli la seva mida.

Mentrestant, prepara el farcit: barreja el sucre morè restant, la canyella, les nous picades, la resta de la farina, les panses i 40g de mantega fosa, fins a obtenir una crema tipus “crumble” i reserva.

Quan la massa hagi doblat el seu tamany, estira formant un rectangle. Afegeix el farciment sobre aquesta i enrotlla’l, uneix els extrems de la massa donant-li forma de tortell, fes talls a la part superior i deixa-ho reposar 1 hora.

Posa el forn a preescalfar a 180 ºC amb un bol d’aigua a l’interior d’aquest i enforna entre 15 i 20 minuts.

Barreja els colorants amb el sucre blanc, i el sucre glacé amb la clara d’ou. Pinta el tortell amb la barreja de clara i sucre glas, i posteriorment empolvora el colorant amb sucre blanc. Llest!

4. França: Ratatouille

Ingredients:

2 carabassons, 3 tomàquets, 1 pebrot gran, ½ ceba, 1 gra d’all, oli d’oliva verge, sal, pebre i 1 fulla de llorer.

Elaboració:

Neteja i pela les verdures. Talla-les en quadrats petits i afegeix la ceba a una paella amb un raig d’oli d’oliva verge. Quan comenci a daurar afegeix els pebrots, el llorer i salpebra. Passats 4-5 minuts afegeix els carabassons i, finalment, els tomàquets amb l’all ben picat. Deixa-ho tot a foc lent fins que estigui ben cuinat i llest!

5. Espanya: Orelles de Carnaval

Ingredients:

250g de farina, 25ml d’anís dolç, 60g de sucre glas, 1 ou, la ratlladura de ½ llimona, 30ml d’oli d’oliva, aigua i una mica de sal.

Elaboració:

En un bol afegeix l’ou, l’anís dolç, la ratlladura de llimona, un pessic de sal, 50g de sucre i 100ml d’aigua, i barreja bé. Un cop estigui ben barrejat i homogeni, afegeix la farina, barreja i pasta fins que no s’enganxi la massa ni a la paret del bol ni a les mans. Cobreix-lo amb un drap humit i deixa-ho reposar durant una hora aproximadament.

Passat aquest temps, fes boles petites de massa, i amb ajuda d’un corró dóna-li forma d’orella, procurant que sigui el més fina possible, però sense que es trenqui després. En una paella amb oli, fregeix les “orelles” i, posteriorment, reserva-en un plat amb paper de cuina perquè absorbeixi l’oli sobrant. Empolvora la resta de sucre glas per sobre i llest!

Aquest Carnaval posa’t el davantal i trasllada’t a un altre país experimentant la seva gastronomia, segur que alguna et sorprèn!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *