Blog
Receptes per Sant Valentí

Receptes per Sant Valentí

Nomen      06/02/2017

Un any més, per aquestes dates se’ns presenta una bona excusa per posar-nos més romàntics amb la nostra parella: Sant Valentí. Aquest any, et proposem que et posis el davantal i preparis un sopar exquisit, i per això, et donem algunes idees per sorprendre a la teva persona especial amb delicioses receptes per Sant Valentí. Si no ets un gran cuiner, no et preocupis! L’important són els detalls.

Receptes per Sant Valentí

BROQUETES DE CHERRY AMB MOZZARELLA

Ingredients: tomàquet cherry, mozzarella, oli d’oliva verge, sal grossa i vinagre de Mòdena en crema.

Elaboració: En una broqueta petita col·loca un tomàquet cherry i una bola petita de mozzarella. Repeteix aquesta acció fins a tenir la quantitat de broquetes que vols preparar i col·loca-les en un plat fons ordenadament. Afegeix un rajolí d’oli d’oliva verge, un pessic de sal grossa i decora el plat amb el vinagre de Mòdena en crema.

“CUORI” DE BOLETS

Ingredients: 250g de farina, 2 rovells, 80 g de boletus, ½ ceba, 1 gra d’all petit, 125g de ricota, 2 culleres de parmesà ratllat, 125ml de nata líquida per cuinar, 15g de nous pelades, sal, oli d’oliva verge , pebre i aigua.

Elaboració:

– Per als “cuori”: En un bol barreja la farina amb una mica de sal i fes un forat al centre. En aquest, afegeix els rovells, una cullera d’oli d’oliva verge i una mica d’aigua. Barreja-ho tot fins a obtenir una massa homogènia i pasta fins que no s’enganxi a la paret o als dits. Deixa-ho reposar 20 minuts, tapat amb un drap humit. A continuació, divideix la massa i estira les dues meitats fins a obtenir una massa fina.

– Per al farcit: Neteja els ceps. En una paella daura l’all i la ceba i afegeix els ceps. Salpebra i deixa-ho cuinar a foc lent durant 8 minuts. Retira-ho de la paella i bat tot. Un cop batut, barreja-ho amb la ricota i el parmesà i reserva’l.

– Per a la salsa: Esmicola les nous i afegeix-les a una paella amb un rajolí d’oli al costat de la nata líquida. Salpebra i remou a foc lent fins que espesseixi.

Col·loca el farciment en forma de boles sobre una de les masses de la pasta. Cobreix amb l’altra meitat i talla-la en forma de cors. Amb els dits mullats amb aigua, estreny fort els extrems dels cors per unir bé les dues meitats. Bull els “cuori”, escorre’ls, afegeix la salsa i llest!

LLAGOSTINS SALTATS AMB ARRÒS DE COCO I PINYA

Ingredients: 80 g d’Arròs Arborio Especial per Risotto Nomen, 4 rodanxes de pinya natural, 6 llagostins, 70ml de llet de coco, 15g de coco ratllat, 70g de sucre, 70ml de nata líquida, melmelada de fruits del bosc, oli d’oliva verge, sal, pebre i julivert.

Elaboració: En una cassola amb un raig d’oli d’oliva verge, a foc lent, barreja i s’escalfa la nata líquida, la llet de coco i el coco ratllat amb 60 g de sucre, fins a obtenir una consistència de crema. En una olla, cou l’Arròs Arborio Especial per Risotto Nomen durant 14 minuts. Passat aquest temps, afegeix la crema i deixa-ho cuinar a foc lent uns minuts més. Salpebra i reserva.

Afegeix 10g de sucre a la pinya i daura-la per tots dos costats en una paella amb un raig d’oli i reserva-la també.

Pela els llagostins i salta’ls en una paella amb una mica de sal i julivert.

Per muntar els plats, col·loca una rodanxa de pinya a la base, sobre aquesta afegeix l’arròs, tapa-ho amb una altra rodanxa de pinya i col·loca els llagostins a sobre. Amb la melmelada de fruits del bosc decora el plat, fent un cor entorn al menjar, per exemple.

MADUIXES I TARONJA AMB XOCOLATA

Ingredients: 12 maduixes, 2 taronges, llavors de xocolata.

Elaboració: Renta i talla la fruita col·locant-la en un plat. Fon la xocolata i col·loca-la en un bol al centre de la taula per compartir. Llest!

Què t’han semblat aquestes receptes per Sant Valentí? Recorda que és important tenir cura de la presentació i de crear un ambient “romàntic” amb veles o música de fons, per exemple, pot ser una bona idea. Tots els detalls sumen. Anima’t, encén els fogons i gaudeix d’un gran sopar amb la teva parella!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *