Blog
Receptes per Sant Valentí

Receptes per Sant Valentí

Nomen      06/02/2017

Un any més, per aquestes dates se’ns presenta una bona excusa per posar-nos més romàntics amb la nostra parella: Sant Valentí. Aquest any, et proposem que et posis el davantal i preparis un sopar exquisit, i per això, et donem algunes idees per sorprendre a la teva persona especial amb delicioses receptes per Sant Valentí. Si no ets un gran cuiner, no et preocupis! L’important són els detalls.

BROQUETES DE CHERRY AMB MOZZARELLA

Ingredients: tomàquet cherry, mozzarella, oli d’oliva verge, sal grossa i vinagre de Mòdena en crema.

Elaboració: En una broqueta petita col·loca un tomàquet cherry i una bola petita de mozzarella. Repeteix aquesta acció fins a tenir la quantitat de broquetes que vols preparar i col·loca-les en un plat fons ordenadament. Afegeix un rajolí d’oli d’oliva verge, un pessic de sal grossa i decora el plat amb el vinagre de Mòdena en crema.

“CUORI” DE BOLETS

Ingredients: 250g de farina, 2 rovells, 80 g de boletus, ½ ceba, 1 gra d’all petit, 125g de ricota, 2 culleres de parmesà ratllat, 125ml de nata líquida per cuinar, 15g de nous pelades, sal, oli d’oliva verge , pebre i aigua.

Elaboració:

– Per als “cuori”: En un bol barreja la farina amb una mica de sal i fes un forat al centre. En aquest, afegeix els rovells, una cullera d’oli d’oliva verge i una mica d’aigua. Barreja-ho tot fins a obtenir una massa homogènia i pasta fins que no s’enganxi a la paret o als dits. Deixa-ho reposar 20 minuts, tapat amb un drap humit. A continuació, divideix la massa i estira les dues meitats fins a obtenir una massa fina.

– Per al farcit: Neteja els ceps. En una paella daura l’all i la ceba i afegeix els ceps. Salpebra i deixa-ho cuinar a foc lent durant 8 minuts. Retira-ho de la paella i bat tot. Un cop batut, barreja-ho amb la ricota i el parmesà i reserva’l.

– Per a la salsa: Esmicola les nous i afegeix-les a una paella amb un rajolí d’oli al costat de la nata líquida. Salpebra i remou a foc lent fins que espesseixi.

Col·loca el farciment en forma de boles sobre una de les masses de la pasta. Cobreix amb l’altra meitat i talla-la en forma de cors. Amb els dits mullats amb aigua, estreny fort els extrems dels cors per unir bé les dues meitats. Bull els “cuori”, escorre’ls, afegeix la salsa i llest!

LLAGOSTINS SALTATS AMB ARRÒS DE COCO I PINYA

Ingredients: 80 g d’Arròs Arborio Especial per Risotto Nomen, 4 rodanxes de pinya natural, 6 llagostins, 70ml de llet de coco, 15g de coco ratllat, 70g de sucre, 70ml de nata líquida, melmelada de fruits del bosc, oli d’oliva verge, sal, pebre i julivert.

Elaboració: En una cassola amb un raig d’oli d’oliva verge, a foc lent, barreja i s’escalfa la nata líquida, la llet de coco i el coco ratllat amb 60 g de sucre, fins a obtenir una consistència de crema. En una olla, cou l’Arròs Arborio Especial per Risotto Nomen durant 14 minuts. Passat aquest temps, afegeix la crema i deixa-ho cuinar a foc lent uns minuts més. Salpebra i reserva.

Afegeix 10g de sucre a la pinya i daura-la per tots dos costats en una paella amb un raig d’oli i reserva-la també.

Pela els llagostins i salta’ls en una paella amb una mica de sal i julivert.

Per muntar els plats, col·loca una rodanxa de pinya a la base, sobre aquesta afegeix l’arròs, tapa-ho amb una altra rodanxa de pinya i col·loca els llagostins a sobre. Amb la melmelada de fruits del bosc decora el plat, fent un cor entorn al menjar, per exemple.

MADUIXES I TARONJA AMB XOCOLATA

Ingredients: 12 maduixes, 2 taronges, llavors de xocolata.

Elaboració: Renta i talla la fruita col·locant-la en un plat. Fon la xocolata i col·loca-la en un bol al centre de la taula per compartir. Llest!

Què t’han semblat aquestes receptes per Sant Valentí? Recorda que és important tenir cura de la presentació i de crear un ambient “romàntic” amb veles o música de fons, per exemple, pot ser una bona idea. Tots els detalls sumen. Anima’t, encén els fogons i gaudeix d’un gran sopar amb la teva parella!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *