Arròs negre, tempura de mar i allioli negre

Albert Briegas Ruiz
(Barcelona)

Arròs negre, tempura de mar i allioli negre
De 20 min a 1h
Primer plat
De 3 a 4 persones
Dificultat mitjana

INGREDIENTS

300 g d’arròs
1 calamar gran
1 pebrot verd
1 ceba
2 dents d’all
4 tomàquets
100 ml de vi blanc
2 sobrets de tinta de calamar
Farina de tempura
12 llagostins
750 ml de fumet de peix
1 ou
2 dents d’all
1 sobre de tinta de calamar
Sal

EL·LABORACIÓ

Preparem el sofregit amb l’all, la ceba i pebrot verd ben picats i el ratllat dels tomàquets. Tallem el calamar en anelles. En reservem 4, la resta, les piquem en trossos petits. Afegim calamars picats i el vi. Daurem i evaporem l’alcohol. Tirem l’arròs i sofregim un parell de minuts tot plegat. Afegim sal.
Escalfem el fumet amb la tinta. Afegim sobre l’arròs i cuinem uns 18 minuts.

Per la tempura barrejarem 100 ml d’aigua freda i 2 cullerades grans de farina de tempura. Arrebossem els llagostins pelats i les anelles de calamar reservades. Fregim.

Per l’allioli barrejem al got de la batidora l’ou, l’oli de girasol, 2 dents d’all i la tinta.

Presentem.

Comparteix-ho!