Casserola de gambes i escopinyes

Carmen H. Vazquez
(A Coruña)

Casserola de gambes i escopinyes
De 20 min a 1h
Primer plat
De 3 a 4 persones
Dificultat baixa

INGREDIENTS

450 grs arròs Nomen
8 gambes
8 musclos
300 grs d'escopinyes
300 grs de calamar net i tallat a rodanxes i tentacles picats
Un cap de rap mitjà
2 ous bullits
150 grs ceba picada
150 grs de pebrot verd i roig
Un tomàquet
2 alls
Salsa de tomàquet fregida
2,5 l d'aigua
3 pastilles de brou de verdura
Sal

EL·LABORACIÓ

Coem peix i marisc amb pastilles i sal, retirem del brou segons es vagin
fent: primer gambes, escopinyes i musclos, després calamar i deixem el rap uns 30 mts.
Esmicolem el calamar comprovant que estigui fet i ho reservem.

Sofregim la ceba amb el bitxo, el pebrot verd i vermell, el tomàquet i els alls, afegim
la salsa de tomàquet, rentem l’arròs i ho afegim al sofregit. El saltegem i deixem reposar 3 minuts.

Afegim el brou de la cocció, comprovem en 25 minuts la textura de l’arròs, si queda espès afegim aigua.
Col·loquem en una cassola els mariscs i peixos al fons, aboquem l’arròs caldós, piquem els ous i adornem al gust.

Comparteix-ho!