Fulles de parra farcides amb arròs

Funda Solis
(Gijón) Asturias

Fulles de parra farcides amb arròs
Més de 1h
Primer plat
De 3 a 4 persones
Dificultat mitjana

INGREDIENTS

200 grs. d’arròs
500 grs. fulles de parra
2 cebes
1/2 got de julivert picat
4 cs de salsa de tomàquet
2 cc de pinyons i grosella seca
1 cc de menta seca
Pebre
Farigola
Sucre
Sal
Suc de 1/2 llimona
1/2 got d’oli d’oliva
1,5 got d’aigua calenta

EL·LABORACIÓ

Bullim les fulles en aigua durant 10 minuts i les escorrem. Rentem l’arròs.
En una olla sofregim els pinyons amb oli oliva durant 1 min. Afegim la ceba picada, la sal i sofregim durant 5 minuts més. Després afegim la salsa de tomàquet i sofregim durant 2 minuts més.
Hi afegim totes les espècies: el julivert, el sucre, el suc de llimona i 1 got d’aigua. Ho deiem coent a foc lent fins que l’aigua s’hagi evaporat del tot. Quan l’arròs que refredi una mica agafem una fulla i hi posem una culleradeta del farcit d’arròs al mig i enrotllem fi, mirant que quedi ben tancat dels costats i d’un gruix i tamany uniformes.
Ho col·loquem tot en una olla i afegirem 1 got aigua, llimona i una mica d’oli oliva. Ho deixem uns 40 minuts a foc lent.

Quan es refredi una mica, el podem servir.

Comparteix-ho!