Blog
3 receptes sorprenents amb arròs Thai

3 receptes sorprenents amb arròs Thai

Nomen      29/03/2018

Coneixes l’arròs Thai?

L’arròs Thai és una varietat d’arròs de gra fi i delicat. Està considerat com un dels arrossos més exquisits i aromàtics. També és conegut pel nom d’arròs gessamí, a causa de la flor del gessamí, que posseeix també una aroma dolça. És un arròs molt representatiu del menjar tailandès, que acompanya perfectament qualsevol plat com a guarnició i és ideal per preparar amanides, saltats i plats orientals.

Receptes amb arròs Thai Nomen

No saps com preparar-? Et donem 3 idees ben diferents per donar un toc floral i aromàtic als teus plats o guarnicions amb l’arròs Thai Nomen!

Arròs Thai amb llet de coco i gambes

Ingredients: 300g arròs Thai Nomen, 300g de gambes pelades, 1 brick petit de llet de coco, 1 pebrot groc, 1 pastanaga, 1 ceba petita, 2 grans d’all, oli de sèsam (o d’oliva en el seu defecte), sal i espècies al gust (curri, gingebre en pols…).

Elaboració: Bull l’arròs amb aigua amb sal durant 9 minuts. Cola i reserva. Comença saltant les gambes en un wok amb l’oli de sèsam a foc fort. Quan estiguin daurades, treu i reserva. D’altra banda, talla les verdures en juliana i pica el gra d’all. Afegeix-tot al wok i salteja les verdures amb una mica de sal fins que tinguin el punt òptim de cocció (haurien de quedar “al dente”), seguidament afegeix la llet de coco i deixa cuinar uns minuts fins que redueixi una mica. Finalment afegeix les gambes i l’arròs cuit i barreja tot bé. Serveix amb una mica de coriandre picat sobre.

Rotllets de primavera amb arròs Thai

Ingredients: 8-10 oblies de paper d’arròs, 150g d’arròs Thai Nomen, 1 pastanaga, brots de soja, ½ ceba, 1 carbassó, ½ col llombarda, ½ porro, salsa de soja, oli d’oliva verge extra, sal.

Elaboració: Bull l’arròs durant 9 minuts, cola i reserva. D’altra banda, renta les verdures i talla-les en una juliana molt fina (excepte els brots de soja). En un wok (o una paella en cas de no tenir) sofregeix la ceba i el porro amb una cullerada d’oli d’oliva. Seguidament incorpora les altres verdures i salta-les fins que estiguin “al dente”. En aquest punt, incorpora l’arròs cuit al costat de les verdures i afegeix un rajolí de salsa de soja. Introdueix les oblies d’arròs en aigua calenta uns 15 segons perquè s’estovin, després estén-les sobre un drap de cuina per assecar-les. Un cop fet això, només queda omplir els rotllets. Col·loca una miqueta de la preparació al centre de cada hòstia i doblega per crear el rotllet (primer els dos extrems cap a dins i després enrotlles). Ara pots menjar-los així o torrar-una mica en una paella. Pots servir-los amb una mica de salsa de soja per sucar o salsa agredolça, ¡deliciós!

Arròs thai dolça amb mango i coco

Ingredients: 1 mango madur, llet de coco, beguda de coco, 1 tassa d’arròs Thai Nomen (75g), 2 cullerades de sucre morè, 1 mica de sal, coco ratllat.

Elaboració: En una olla posa la beguda de coco amb una mica de sal a foc lent i quan arrenqui el bull abaixa el foc i afegeix el sucre morè barrejant fins que es dissolgui. Finalment afegeix l’arròs i deixa que es cogui durant 10 minuts remenant a foc lent. Transcorregut aquest temps afegeix una mica de llet de coco, barreja bé i tapa l’olla i deixa reposar l’arròs uns 15 minuts a la nevera perquè agafi consistència i es refredi. Per servir col·loca a la base d’un bol o got la preparació i per sobre el mànec pelat i tallat a daus amb una mica de coco ratllat empolvorat per sobre.

Ara ja tens algunes idees per treure el màxim partit al teu arròs Thai, anima’t a provar-ho!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *