Blog
5 aperitius saludables per a aquest Nadal

5 aperitius saludables per a aquest Nadal

Nomen      04/12/2017

Et donem 5 receptes d’aperitius saludables per sorprendre aquest Nadal!

1. Trio d’hummus amb crudittés

La base de tots els tipus d’hummus és la mateixa, així que pots arriscar-te amb altres varietats, n’hi ha prou amb afegir un altre ingredient a la recepta tradicional. Nosaltres et proposem un hummus de remolatxa i un d’alvocat. T’animes a provar-los?

Ingredients (recepta tradicional)

1 pot de cigrons cuits, 3-4 cullerades d’oli d’oliva verge, 1 culleradeta de tahini (pasta de sèsam), suc de mitja llimona, ½ dent d’all sense el germen, sal, pebre i pebre vermell dolç.

Elaboració

N’hi ha prou amb posar tots els ingredients en un processador d’aliments (com la batedora o la thermomix) i batre bé fins a aconseguir una textura homogènia. Pots afegir un mica d’aigua si vols una textura menys densa. Pels hummus de sabors, n’hi ha prou amb afegir a la trituradora un alvocat madur pel hummus d’alvocat o 2 remolatxes cuites a l’hummus de remolatxa. La combinació de colors i sabors et sorprendrà!

2. Rotllets de carbassó farcits de formatge de cabra

Ingredients

1 carbassó gran, 40g de formatge de cabra, 20g d’espinacs frescos, oli d’oliva, pebre negre, sal i una llimona.

Elaboració

Talla els extrems del carbassó i després amb l’ajuda d’una ratlladora o manualment talla-ho en làmines fines (verticals). Després estén una mica d’oli d’oliva per les dues cares dels carbassons i fes-los a la planxa en uns 5 minuts fins que quedin tendres. En un bol pica el formatge de cabra amb una mica de pebre, sal i unes gotes de suc de llimona. Damunt de les làmines de carbassó posa una cullerada de formatge de cabra, una fulla d’espinac. Enrotlla el carbassó i posa-ho en el forn uns 5 minuts. LLEST!

3. Crostini de moniato amb fortmatge, nous i mel

Ingredients

1 moniato, formatge de cabra, nous i mel.

Elaboració

Talla el moniato en llesques de mig centímetre, passa-ho per la torradora un parell de vegades i col·loca les llesques sobre una safata apta per a forn. Damunt, col·loca una mica de formatge de cabra, un parell de nous esmollades i una mica de mel. Deixa-ho en el forn uns 5 minuts i tindràs un resultat espectacular.

4. Xampinyons farcits d’arròs amb ricota

Les quantitats aniran en funció del que necessitis.

Ingredients

Arròs rodó Nomen, xampinyons, ricota, alfàbrega, pebre i sal.

Elaboració

El primer pas és treure el tronc dels xampinyons. Una vegada fet, cal col·locar-los de cap per amunt en una safata apta per al forn. D’una banda, cou l’arròs rodó amb abundant aigua bullint. D’altra banda, pica bé el tronc dels xampinyons i barreja-ho amb el formatge ricota, una mica d’alfàbrega picada i també l’arròs una vegada hagi cuit. Emplena els xampinyons amb la mescla i posa-ho en el forn uns 20 minuts fins que estiguin daurats.

5. Pals cruixents de mongeta verda amb salsa de  iogurt

Ingredients

400g de mongetes verdes, 100g pa ratllat clàssic, ½ culleradeta d’all en pols, ½ culleradeta de pebre vermell, ½ culleradeta de sal, ½ culleradeta de pebre, 2 ous, oli d’oliva. Per a la salsa: 1 iogurt natural, suc de mitja llimona, ½ dent d’all, pebre i sal.

Elaboració

Posa el forn a preescalfar. En un bol has de barrejar tots els ingredients secs, el pa ratllat i totes les espècies. Bat els ous i submergeix les mongetes verdes en ells, després cobreix-les amb la mescla de pa ratllat. Col·loca-les en una safata de forn amb una mica d’oli d’oliva per damunt. Forneja-les durant uns 10 minuts a 200ºC, després dóna’ls la volta i forneja durant un parell de minuts més perquè estiguin cruixents.

Per a la salsa de iogurt, pica bé l’all i mescla tots els ingredients junts. És facilíssim i combina perfectament per mullar els pals de mongeta!

Bon profit!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *