Blog
5 berenars frescs i saludables per als més petits

5 berenars frescs i saludables per als més petits

Nomen      09/07/2018

Ja ha arribat el bon temps! I per fer front a la calor, sovint ens venen de gust coses fresquetes, sobretot als més petits de la casa que es passen el dia corrent i jugant, gastant la seva energia. Avui, et proposem 5 idees de berenars, saludables i refrescants, perquè gaudeixin de l’estiu. Pren nota!

 

5 opcions fresques i saludables per al berenar dels nens

 

  1. Fruites congelades banyades en iogurt natural desnatat: En primer lloc, talla la fruita en petits daus. En cas que hagis triat fruites petites com, per exemple, els nabius, és millor que deixis les peces senceres. A continuació, col·loca-les en un pal tipus broqueta, alternant fruites i colors. Banya les teves broquetes de fruita a iogurt, de manera que quedin totes les fruites ben cobertes i col·loca-les totes en una safata al congelador. Un cop s’hagi congelat el iogurt, estaran a punt per consumir, només haurem de servir-les en un plat o safata per gaudir-les.

 

  1. Pa de pessic de plàtan: Per preparar aquest deliciós pa de pessic necessites 3 ous mitjans, 3 plàtans madurs, 150 g de farina de blat integral Nomen, 50 g d’oli d’oliva verge, 1 sobre de llevat, aproximadament 15 g, i una mica de sal. Quan ja tinguis tots els ingredients preparats, el primer que has de fer és preescalfar el forn a 200ºC. Talla els plàtans en petits trossos i, amb l’ajuda d’una forquilla, pica’ls fins que quedin ben triturats. Seguidament, afegeix els ous i barreja’ls bé amb els plàtans. Afegeix la farina, el llevat i la sal i torna a barrejar fins a obtenir una massa homogènia. Baixa la temperatura del forn a 180ºC i introdueix la massa durant, més o menys, 10 minuts. Quan el pa de pessic estigui cuit i vegis que ja està una mica daurat per sobre, retira i deixa-ho que es refredi. Llest! Ja tens un deliciós berenar casolà, perfecte per acompanyar-ho amb un got de llet o un iogurt i una mica de fruita.

 

  1. Gelats cremosos de fruita natural: Preparar gelats a casa és possible. En primer lloc, renta, pela i talla les teves fruites preferides i posa-les en el congelador fins que estiguin ben congelades. Passat aquest temps, tritura bé fins aconseguir una textura homogènia. A continuació, et proposem algunes combinacions de fruites fantàstiques per preparar aquesta recepta: plàtan i maduixes (podem afegir una mica de coco ratllat al gust); mango i pinya (podem afegir algunes fulles de menta); plàtan amb encenalls de xocolata negra (podem afegir canyella al gust). Un cop tenim tot ben triturat, només cal servir-lo en un bol i que els petits ho gaudeixin.

 

  1. Sandvitx de galeta farcit de iogurt gelat: En primer lloc prepara el farcit de iogurt, simplement has de tallar un dit per sobre del cul d’un got de plàstic, omplir-de iogurt i ficar-lo al congelador. Fes tants motlles com necessitis. A continuació comença amb la preparació de les galetes, per aquestes necessitarem: 125g de remolatxa cuita, 100g farina integral de blat Nomen, 100g de xips de xocolata negra, 5g d’estèvia en pols, una cullerada d’oli d’oliva, una culleradeta d’essència de vainilla i una altra de llevat. Abans de començar posa el forn a escalfar a 200ºC. Primer barreja els ingredients secs en un bol i afegeix l’oli i l’essència de vainilla. A continuació, tritura la remolatxa i afegeix-la al bol, també afegeix les xips de xocolata i barreja fins que quedi una massa homogènia. Un cop tinguis la massa preparada, disposa-la en forma de galeta amb una mesura semblant als discos de iogurt gelat i forneja-les durant 20 minuts a 180ºC. Un cop tenim les galetes temperades, desemmotllem els discos de iogurt gelat i muntem els entrepans.

 

  1. Creps de farina d’arròs: Has preparat alguna vegada creps de farina d’arròs? No t’ho pots perdre! Necessitaràs 1 ou, 100 g de farina d’arròs Nomen, 150 ml de llet o de beguda vegetal, un pessic de sal i oli d’oliva verge per engreixar la paella. Afegeix tots els ingredients en un recipient i bat fins que quedin ben integrats. Finalment, escalfa la paella amb un rajolí d’oli, i amb una cullera, aboca la massa i, a poc a poc, expandeix-la perquè cobreixi tota la paella. Quan la massa estigui quallada dona-li la volta al crep i deixa que es dauri també per l’altra cara. Retira’l de la paella i deixa-ho refredar. Quan ja les tinguis totes llistes, emplena-les amb melmelada, formatge fresc per untar, fruita fresca, crema de fruits secs … Amb el que més t’agradi! I, recorda, si et sobra massa es pot congelar per gaudir una altra vegada.

 

Has vist que fàcil és optar per berenars saludables per als petits? A què esperes per provar-los?

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *