Blog
Consells per menjar de restaurant

Consells per menjar de restaurant

Nomen      25/01/2016

Menjar fora de casa no sempre és un plaer per als que es veuen obligats a fer-ho de forma diària. Hem de tenir en compte que, en general, els menjars solen ser més rics en calories i greixos que els que es preparen a casa. Tot i així, podem gaudir menjant de restaurant de manera sana, si tenim en compte els següents consells:

Escollir només una ració d’aliments rics en hidrats de carboni

Per exemple, no escollirem pasta de primer i pizza de segon. L’ideal és que els entrants siguin a base de verdures i hortalisses. Per exemple: si volem prendre paella, l’ideal seria demanar una amanida verda de primer i en quant el pa, prendre la quantitat justa, d’una a dues llesques d’un dit de gruix com a màxim.

Evitar consumir begudes alcohòliques

Un gram d’alcohol ens aporta 7 calories. És preferible consumir sempre que sigui possible aigua. I, de tant en tant, si volem donar-nos un caprici escollir cervesa sense alcohol, un refresc light o una copa de vi negre.

Escollir aliments que hagin estat preparats de forma senzilla

Amb poc greix, bullits, al forn, a la planxa, al vapor, bullits en el seu propi suc… Evitar els fregits, els gratinats, els banyats amb crema de llet o arrebossats, ja que el greix aporta moltes calories al plat.

Preguntar sempre per l’acompanyament del segon plat

Normalment sol ser a base de patates fregides. Un dia a la setmana ens les podem permetre, però no cada dia. Actualment la majoria de restaurants et donen l’opció de canviar-les per amanida o verdures fetes al forn.

Menjar racions moderades

Normalment en els restaurants aquestes solen ser més abundants del que realment necessitem. Una possibilitat és demanar només un plat o bé advertir al cambrer que no volem una ració molt gran.

Compte amb les postres

Canvia les postres de pastisseria i els dolços per la fruita fresca, la macedònia, les compotes o el iogurt. T’aportaran menys calories!

Idees de plats lleugers per demanar en un restaurant

– Aperitius: seitons en vinagre, cloïsses al vapor, musclos al vapor, navalles bullides, cogombres en vinagre, anxoves, 10 olives, pernil o llom ibèric de gla.

– Primers plats: amanida “caprese” (tomàquet, formatge, alfàbrega), pernil amb meló, amanida verda, espàrrecs blancs amb vinagreta, gaspatxo, salmorejo, verdures a la planxa, escalivada o verdures al forn, bolets a la planxa, crema de verdures…

– Segons plats: peix blanc al vapor amb verduretes, pollastre al forn amb verdures, carpaccio de bacallà, peix al forn, carn al forn, filet a la panxa amb tomàquet al forn, daurada a la sal, “steak tartare“, peix blanc o blau en papillota, sèpia, calamar o pop a la planxa…

– Postres: fruita del temps, maduixes amb suc de taronja, poma al forn, macedònia de fruita, formatge fresc, sorbet de llimona, mandarina, iogurt natural…

Si seguiu aquests consells, no només aconseguireu seguir una dieta sana i equilibrada, sinó que gaudireu del plaer de menjar de restaurant sense que us pesi en la salut.

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *