Blog
Descobreix el blat tendre

Descobreix el blat tendre

Nomen      05/03/2018

El blat tendre és un producte amb grans propietats nutricionals. Segurament estàs acostumat a consumir el blat en forma de farina, pa o pasta. Però també es pot consumir el gra sencer, i és una forma perfecta d’aprofitar totes les seves propietats.

Coneixes les seves propietats?

T’aporta carbohidrats complexos, perfectes per carregar el cos d’energia. És un dels cereals amb més proteïna, molt poca quantitat de greix i una gran quantitat de fibra! Compta amb una sorprenent textura entre sucosa i cruixent i està deliciós tant fred, en amanides, com en guisats, saltats o falsos risottos.

Et presentem algunes receptes perquè puguis introduir-lo en la teva cuina!

Receptes amb blat tendre

Fals risotto de blat tendre i bolets

Ingredients: 2 tasses de blat tendre Nomen, 2 tasses de brou de verdures, 1 tassa de bolets variats, nata líquida, 1 escalunya, 1 porro, parmesà ratllat, oli d’oliva verge extra, pebre, sal.

Elaboració: Pica la escalunya petita i el porro en làmines fines i ofega’ls en un pot amb una mica d’oli d’oliva. Quan la ceba estigui transparent, afegeix els bolets tallats i deixa guisar uns 5 minuts. Quan ja estiguin fetes, afegeix el blat i barreja-ho una mica. Ara és moment d’afegir el brou de verdures, sense deixar de moure i deixant-lo a foc mitjà-baix perquè vagi absorbint el líquid. Quan s’hagi absorbit el brou, afegeix 1 rajolí de nata líquida i barreja-ho tot bé durant 2 minuts. Retoca de sal i pebre si cal, retira del foc i aprofita la calor residual per afegir el parmesà sense deixar de barrejar. Finalment, serveix amb una mica de parmesà a sobre i un polsim d’orenga o julivert.

Calamars farcits de blat tendre

Ingredients: 4 calamars mitjans, 1 tassa de blat tendre Nomen, 3 tomàquets triturats, 2 grans d’all, julivert fresc picat, pebre vermell fumat, sal, oli d’oliva verge extra.

Elaboració: Retira els tentacles del calamar i trosseja’ls a daus. En un bol, barreja els tentacles amb l’arròs, dues cullerades de tomàquet triturat, 1 all picat, 1 cullerada d’oli, sal i julivert picat. Barreja bé tots els ingredients i omple el calamar fent pressió perquè no quedi aire i tanca’ls per l’extrem amb escuradents de fusta. D’altra banda, posa a escalfar una mica d’oli d’oliva en una olla amb la resta del tomàquet triturat, una mica de sal i un pessic de julivert. Quan la salsa comenci a bombollejar, afegeix els calamars i deixa a foc mitjà durant uns 25 minuts (amb la tapa tancada). Passat aquest temps, verifica el punt de cocció dels calamars i el punt de sal. Pots servir-los sencers o tallar-los a trossos gruixuts.

Blat tendre amb llet i cacau

Ingredients: 500 ml de beguda d’arròs amb cacau Nomen, 80 g de blat tendre Nomen, sucre al gust (3-4 cullerades), pell d’1 llimona, 1 branca de canyella, canyella en pols.

Elaboració: Primer deixa el blat en remull durant una hora aproximadament perquè s’estovi i el gra s’obri. Mentre, posa la beguda d’arròs amb cacau Nomen en una olla a foc alt juntament amb la pell de la llimona i la branca de canyella. Quan comenci a bullir, baixa el foc i deixa 5 minuts més. Passat aquest temps, apaga el foc i deixa l’olla tapada ½ hora perquè la llet absorbeixi bé els sabors, després retira la branca de canyella i la pell de la llimona. Torna a posar la llet al cassó i encén el foc. Quan comenci a bullir, afegeix el blat tendre escorregut i deixa-ho a foc mitjà uns 5 minuts. Després afegeix el sucre, remou bé i deixa 5 minuts més. Quan el blat estigui al punt, apaga el foc i col·loca-ho en una font o un bol perquè reposi i es refredi. Finalment, serveix amb una mica de canyella en pols per sobre.

Si busques sortir de la rutina amb un menjar nutritiu, saludable i saborosa, prova el blat tendre!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *