Blog
Dolços saludables per “Halloween”

Dolços saludables per “Halloween”

Nomen      29/10/2018

Vols sorprendre als teus amics i familiars aquest Halloween? Pren nota de les següents receptes saludables per elaborar dolços i sorprèn a tots en la vigília del dia dels difunts.

 

5 receptes de dolços saludables per Halloween

 

Boles de lluna de sang

Ingredients:

  • 200g d’ametlles mòltes
  • 2 cullerades soperes de formatge fresc per untar
  • 1 culleradeta de mel
  • Unes gotetes de colorant alimentari vermell
  • Coco ratllat

Elaboració:

  1. Afegeix les ametlles mòltes, el formatge fresc, la mel i el colorant vermell en un bol i barreja-ho tot bé. Tingues en compte que la massa ha de quedar de color vermell, no rosada.
  2. Deixa reposar la massa a la nevera uns 10 minuts i prepara un bol amb el coco ratllat.
  3. Dóna-li forma de boletes a la massa i a mesura que vagis fent les boles arrebossa bé amb el coco ratllat.
  4. Quan les tinguis preparades, serveix-en un plat terrorífic.

 

Tombes de xocolata

Ingredients:

  • 100g de flocs de civada integral
  • 1 plàtan gran
  • 1 ou
  • 2 dàtils
  • 2 cullerades soperes de cacau en pols desgreixat
  • 20g de xocolata blanca

Elaboració:

  1. Preescalfa el forn a 180 º C mentre prepares les galetes.
  2. Tritura el plàtan, l’ou i els dàtils a la batedora.
  3. Quan estiguin ben triturats afegeix la civada i el cacau a la barreja i integra’ls.
  4. Quan quedi una massa homogènia, disposa-en forma de làpides en una safata protegida amb paper de forn.
  5. S’enforna les galetes durant 15 minuts fins que estiguin ben cuites.
  6. A continuació, mentre es refreden, fon la xocolata blanca.
  7. Quan les galetes estiguin fredes decora amb la xocolata blanca. Et donem unes idees divertides per a la seva decoració: R.I.P., una creu, com si estigués trencada, un fantasma …
  8. Quan s’assequi la xocolata, serveix en una safata coberta amb paper de seda o de pinotxo que sigui de color verd per simular un camp de gespa.

 

Galetes de carbassa

Ingredients:

  • 300g de carbassa bullida i triturada
  • 1 cullerada sopera de mel
  • 2 ous
  • 200g de farina de blat integral Nomen
  • 3 cullerades d’oli d’oliva verge
  • 1 cullerada de llevat
  • 2 culleradetes de canyella
  • Nou moscada
  • Sal

Elaboració:

  1. Preescalfa el forn a 180ºC.
  2. Barreja la carabassa, la mel, els ous i l’oli en un bol fins que quedi una barreja homogènia.
  3. Afegeix-li la farina, el llevat, la canyella i sal i nou moscada al gust i barreja bé.
  4. Greixa una safata de forn, i amb ajuda d’un motlle de galetes en forma de carabassa, dóna-li forma a la massa.
  5. S’enforna les galetes durant uns 10 minuts fins que quedin daurades.
  6. Finalment deixa que es refredin i serveix en una safata decorativa.

 

Magdalenes sagnants

Ingredients:

  • 2 plàtans
  • 1 iogurt
  • 2 cullerades d’oli d’oliva verge
  • 250g de farina de blat Nomen
  • 1 culleradeta de canyella
  • 1 culleradeta d’essència de vainilla
  • Confitura de maduixes
  • Sal

Elaboració:

  1. Preescalfa el forn a 180ºC.
  2. Tritura els plàtans a la batedora juntament amb el iogurt, l’oli, la canyella i l’essència de vainilla.
  3. Passa la barreja a un bol i poc a poc, integra la farina.
  4. Quan tinguis la barreja preparada, reparteix-la pels motlles de magdalenes prèviament engreixats.
  5. S’enforna les magdalenes durant uns 20 minuts fins que estiguin ben cuites.
  6. Quan estiguin a punt, treu-les del forn i deixa-les refredar.
  7. Un cop fredes, fes un forat al centre de la magdalena (pots fer servir una cullera de fusta de cuina) i omple-les amb confitura de maduixes fins que desbordi una mica.
  8. Serveix les magdalenes en una safata.

 

Fantasmes de plàtan

Ingredients:

  • Plàtans (de cadascun surten dos fantasmes)
  • Pals de fusta per a gelats
  • Iogurt desnatat
  • Gotetes de xocolata negra

Elaboració:

  1. Talla els plàtans per la meitat.
  2. Clava els pals en el plàtan per on els has tallat.
  3. congela els plàtans durant unes 4 hores fins que estiguin ben congelats.
  4. Abans de treure els plàtans del congelador, bat bé el iogurt perquè estigui preparat i sense grumolls.
  5. Quan els plàtans estiguin ben congelats, banya’ls en iogurt i posa-li dues gotetes de xocolata com si fossin els ulls.
  6. Torna a ficar al congelador els plàtans perquè es congeli el iogurt.
  7. Treu els plàtans del congelador just abans de servir-los.

 

Gaudeix de Halloween amb aquests deliciosos dolços!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *