Anella de puré farcida de fumats

Categoria: Altres
Anella de puré farcida de fumats
45 minuts
Segon plat
Per a 4 persones
Dificultat mitjana

INGREDIENTS

230 g. de Puré de Patates Nomen
100 g. d'olives verdes farcides d'anxova
800 g. de aigua
3 ous durs
150 g. de salmó fumat
PER A L’AMANIMENT:
50 g. de bacallà fumat
50 g. d'oli d'oliva verge extra
8 anxoves en oli ben escorregudes
15 g. de vinagre de vi blanc
dos grapats de brots tendres d'amanida
1 culleradeta de postres de mostassa a l'Antiga

EL·LABORACIÓ

1. Posa l’aigua en un cassó fins que bulli, llavors aboca els dos sobres de flocs de puré i barreja bé amb unes varetes. Deixa que refredi una mica.
2. Prepara un motlle de silicona on vagis a fer el teu pastís.
3. Separa la meitat del puré de patates i amb ell, folra les parets del teu motlle amb paciència, ves xafant amb els dits perquè es vagi premsant bé.
4. Ara prepara el farciment, cou els ous, i pica’ls un cop estiguin tebis.
5. Pica tots els ingredients del farciment i afegeix ¼ del total del puré. Aquesta barreja serà el farciment.
6. Prepara la vinagreta i bat-la bé perquè quedi ben emulsionada.
7. Afegeix l’amaniment al farciment i remou perquè quedi ben repartit.
8. Posa la meitat del farciment a l’interior del motlle folrat amb el puré, ara posa a sobre una capa fina de puré de patates. Teníem reservat ¼ encara. No ho gastis tot, ja que necessitarem posar una capa més de puré al final.
9. Ara posem al motlle el farciment que ens quedava.
10. Per fi acabem amb una capa de puré de patates.
11. Embolica el motllo amb el pastís acabat, amb paper film. Dóna-li diverses voltes perquè quedi ben premsat.
12. Deixa que es refredi a la nevera unes 6 hores perquè el nostre pastís quedi ben compacte.
13. No afegeixis sal ni al farciment, ni a l’amaniment, ni al puré. El farciment és bastant saborós ja de per si i queda perfecte així.
14. Passat el temps, desemmotlla, i decora amb una mica de salmó fumat i unes fulles d’amanida. Bon profit!

Recepta d’Olga Navarro (Saragossa), Primer Premi Selecció del Jurat #ChefNomen2016 (Agost).

Comparteix-ho!