Arròs d’ànec i carxofes

Categoria: Paella
Arròs d’ànec i carxofes
40 minuts
Primer plat
Per a 4 persones
Dificultat mitjana

INGREDIENTS

Arròs bomba nomen 320 g (80 g per ració)
1 quart del darrere d'ànec
1 quart del darrere de pollastre
4 o 6 carxofes tornejades
6 cullerades soperes de sofregit de tomàquet
4 grans d'all ben picat
100 ml de brandi
2 L de brou d'aus
Oli d'oliva verge extra
Sal

EL·LABORACIÓ

T’atreveixes amb aquesta recepta d’arròs d’ànec i carxofes? La xef amb una Estrella Michelin Fran López ens Compta els secrets perquè quedi perfecte! 🥘🤤

Elaboracions de l’arròs d’ànec i carxofes

Per el sofregit de tomàquet:

Ingredients:

1 quilos de ceba a juliana

2 quilos de tomàquet pera madur

1/2 caps d’all

1 branqueta de farigola

Posem en una cassola el mig cap d’all pelat i laminat, un cop daurats afegim la ceba a juliana, la farigola i anem fregint a foc no gaire fort fins que queda ben caramel·litzada, mentre es va coent la ceba, netegem els tomàquets els traiem el pedicle, els fem una creu a la part superior i els disposem en una safata. Un cop tots els tomàquets preparats els escaldem durant uns minuts depenent del madurs que estan, transcorregut el temps els pelem els tallem a quarts i els traiem els cors reservant només la polpa del tomàquet. Un cop tinguem tot el tomàquet net i la ceba ben caramel·litzada ho ajuntem i seguim cuinant fins que el tomàquet quedi ben caramel·litzat vigilant constantment per evitar que se’ns enganxi. Quan ja estigui tot ben cuinat, rectifiquem de sal i sucre, ho triturem bé i ho passem per un colador de malla no molt fi, el reservem i ho deixem refredar a la nevera.

Per el brou d’aus:

Ingredients:

1 carcassa de pollastre

-1 carcassa de d’ànec

-2 pastanagues pelades

-2 cebes

-1 porro

-1 branqueta d’api

-6 boletes de pebre en gra

En una olla gran posem la carcassa de pollastre i la carcassa d’ànec que podem aconseguir a la carnisseria de confiança, afegim totes les verdures prèviament netes i pelades al costat de les boletes de pebre en gra, cobrim d’aigua freda i ho posem al foc. Una cop arrenqui el bull ho deixem a foc lent durant 4 hores. Transcorregut el temps retirem del foc, ho colem per un colador xinès i reservem.

Per la elaboració de l’arròs d’ànec i carxofes

En una paella posem un bon raig d’oli d’oliva verge extra, un cop calent marquem les cuixes d’aus prèviament tallats i salpebrats, quan estigui la carn ben daurada hi afegim les carxofes tornejades i tallades a quarts, ofeguem bé, tot seguit afegim l’all ben picat un cop daurat afegim el sofregit de tomàquet i el brou d’aus i deixem bullir durant una hora aproximadament aprofitant per rectificar de sal i afegir més brou d’aus a l’anar reduint-se. Transcorregut el temps i amb el brou ja rectificat afegirem l’arròs procurant que el brou estigui bullint ben fort per afavorir la seva cocció, deixarem bullir a foc fort durant 5 minuts i baixarem a foc mitjà durant 10 minuts més. Un cop acabi de bullir els últims 10 minuts vigilant que no se’ns enganxi pararem el foc i ho deixarem reposar de 3 a 5 minuts abans de servir-lo.

Comparteix-ho!