Gambes a l’allet amb arròs a la llimona

Categoria: Ideales para tupper
Gambes a l’allet amb arròs a la llimona
40 minuts
Primer plat
Per a 4 persones
Dificultat baixa

INGREDIENTS

1 ceba
250 g. arròs llarg NOMEN
1 llimona (pell i suc)
1 fulla de llorer
4 dents d’all a làmines
2 bitxos
500 g. gambes pelades
Oli d’oliva
Sal i pebre recent mòlt

EL·LABORACIÓ

Preparació de les gambes a l’allet amb arròs a la llimona

Tallem la ceba en llunes fines i la ofeguem en oli fins que comenci a caramel·litzar. Afegim el suc de llimona i deixem evaporar.

Afegim l’arròs i cobrim amb aigua bullint. Salem i afegim la pell d’una llimona (evitant la part blanca) i una fulla de llorer. Deixem coure l’arròs a foc lent durant 15 minuts.

En una cassola daurem els alls i els bitxos amb un bon raig d’oli d’oliva, afegim les gambes, salpebrem, apaguem el foc i cobrim uns minuts perquè les gambes s’acabin de cuinar amb la calor residual de l’oli.

Servim l’arròs acompanyant a les gambes ben calents.

Comparteix-ho!