Blog
Receptes amb Arròs Nomen Gran Selección

Receptes amb Arròs Nomen Gran Selección

Nomen      12/09/2016

Cada varietat d’arròs té unes característiques i una composició diferents. Com no tots són iguals i les seves aplicacions culinàries també varien, Nomen et facilita la preparació de les teves receptes amb arròs i plat favorits amb la gamma Gran Selección, composta per tres productes diferents acuradament escollits, perquè siguis el millor xef de la teva casa: Amanides, Caldosos i Postres.

Segur que ja tens en ment una infinitat d’idees! Encara que, per si de cas, anem a proposar-te unes receptes amb arròs com si d’un menú arrossaire es tractés:
Nomen Gran Selección Especial Amanides conté tres varietats d’arròs diferents: 75% vaporitzat + 10% salvatge + 15% integral vermell; una combinació perfecta perquè les teves amanides d’arròs quedin boníssimes i amb un gran colorit. Pren nota de la recepta!

Amanida d’arròs estil tropical:

Ingredients per 4 persones:

  • 400g d’arròs Nomen Gran Selección Especial Amanides,
  • 3 alvocats,
  • 2 mangos
  • ½ papaia,
  • 2 kiwis,
  • suc de llima,
  • 3 cullerades soperes d’oli d’oliva,
  • 1 cullerada sopera de vinagre de Mòdena
  • un polsim de sal.

Per a preparar aquesta amanida, comença per coure l’arròs, en aigua bullint, durant uns 20 minuts perquè quedi al punt. Mentrestant, talla les fruites en cubs d’1 centímetre, aproximadament. Barreja-les en un bol, ruixa-les amb el suc de llima i fica-les a la nevera fins que es refredi l’arròs. Aprofita per preparar una vinagreta combinant les cullerades d’oli d’oliva, la de vinagre de Mòdena i la sal, i remenant-ho tot ràpidament fins a aconseguir que emulsionin els ingredients. Quan ho tinguis tot llest, barreja les fruites amb l’arròs i ruixa-ho amb la vinagreta. Deliciós!

Nomen Gran Selecció Especial Caldosos es compon de la varietat Marisma, que és ideal per elaborar aquest tipus de receptes amb arròs, ja que s’impregna dels sabors del plat. Triomfaràs amb l’arròs caldós, sigui el que sigui la teva recepta favorita! Apunta, apunta!

Arròs caldós mariner

Ingredients per 4 persones:

  • 320g d’arròs Nomen Gran Selección Especial Caldosos
  • 1 ceba
  • 2 pebrots verds
  • 2 tomàquets madurs mitjans
  • 3 calamars
  • 1 sèpia
  • 100g de gambes pelades
  • ½ kg de galeres
  • ½ kg de cloïsses
  • 1L de brou de peix casolà
  • oli d’oliva i sal

Per començar, prepara tots els ingredients: ralla la ceba i el tomàquet, per separat. Talla els pebrots verds en tires mitjanes i els calamars i la sèpia en daus d’uns 2 centímetres. Una vegada tot llest, posa en una paella un bon dolla d’oli d’oliva i, quan estigui calenta, daura les galeres lleugerament, reservant-les en un plat. Ara, incorpora la ceba i, després d’un parell de minuts, afegeix el pebrot i deixa-ho coure durant uns 3 minuts més. Llavors introdueix el tomàquet rallat i cuina-ho durant uns 5 minuts més, remenant perquè no es cremi. Afegeix la sèpia, els calamars i les gambes i quan estiguin bullits, sofregeix l’arròs durant un minut, aproximadament. Seguidament, aboca el brou de peix i quan hagin passat uns 14 minuts, afegeix les galeres que tenies reservades i les cloïsses, deixant cuinar el conjunt uns 16 minuts, aproximadament, en total. Boníssim!

Nomen Gran Selección Especial Postres amb arròs de la varietat Arborio, un tipus d’arròs italià, amb el qual s’elaboren risottos i postres, és excel·lent per aconseguir la textura tendra que es busca aconseguir en l’elaboració de les postres amb arròs. L’arròs amb llet és l’estestrella de les postres, però et proposem aquesta versió. Treu el teu receptari!

Arròs amb llet a la xocolata

Ingredients per 4 persones:

  • 250g d’arròs Nomen Gran Selecció Especial Postres
  • 1 i ½ L de llet
  • 75g de sucre
  • 100g de xocolata amb llet
  • 1 cullerada sopera de mantega
  • 1 branca de canyella
  • 1 escorça de llimona

Comença posant la llet, junt amb l’escorça de llimona i la branca de canyella, en un cassó a foc mitjà. Quan comenci a bullir, afegeix l’arròs i deixa-ho coure uns 15 minuts. Llavors, afegeix el sucre i remou bé durant uns dos minuts més. Introdueix la xocolata ben trossejada i remena-ho fins que estigui fos. Aboca la mescla en gotets individuals. I gaudeix!

Amb Nomen Gran Selección gaudiràs de les teves millors receptes d’Amanides, Caldosos i Postres amb arròs!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *