Blog
Receptes nadalenques de tot el món

Receptes nadalenques de tot el món

Nomen      05/12/2016

El Nadal és una celebració cristiana en què es rememora el naixement de Jesús. El cristianisme s’estén per tot el món, en diferents racons i fins i tot cultures. Aquestes dates han estat, des d’antany, motiu de celebració, tradició i família. A Nomen hem volgut recopilar algunes receptes nadalenques tradicionals de diferents llocs del món:

1. Colòmbia – Porcella Tolimense (porc farcit)

Ingredients: 600g de porc (pell i carn), 3 cebes mitjanes, 2 grans d’all, 1 cullera de cafè de comí mòlt, 100g de garrofes, 200g d’arròs Basmati Brajma Nomen, oli d’oliva verge, sal i pebre.

Elaboració: Separa la carn de la pell del porc i renta-la amb aigua freda. Col·loca-ho en una safata per al forn i reserva-ho per a més endavant. Pica la ceba i l’all i potxa’ls en una cassola amb oli d’oliva verge. Posa l’arròs a bullir durant 10 minuts i cuina la carn en una paella. Barreja l’arròs, el porc, el comí i les garrofes. Salpebra. Afegeix-hpo a la cassola amb la ceba i l’all, barreja i deixa-ho refredar durant 1 hora a la nevera. Transcorregut aquest temps, al centre de la pell col·loca la barreja d’ingredients i cobreix-la amb la mateixa pell, afegeix fil de cuina perquè no s’obri. Preescalfa el forn a 180 º C i introdueix el porc farcit durant 40 minuts. Puja la temperatura del forn, cobreix el porc amb paper d’alumini i deixa-ho durant 45 minuts més. Retira del forn, deixa-ho reposar 15 minuts i llest!

2. Polònia – Barszcz czerwony z uszkami (sopa de remolatxa amb raviolis de bolets)

A Polònia, en general, es preparen 12 plats que simbolitzen als 12 apòstols i entre ells sovint trobem aquesta sopa.

Ingredients: ½ kg de remolatxa, 1 poma verda àcida, 2 fulles de llorer, 2 tasses i mitja de Farina de Blat Nomen, 1 ou, 1 cullerada petita de sal, aigua (6-7 tasses), 1 ceba, 200g de bolets frescos , 3 cullerades de vinagre, 3 cullerades de suc de llimona, oli d’oliva, sal, pebre i sucre.

Elaboració:

PER ALS RAVIOLIS: Pica la ceba i uns 200g de bolets. Fica-ho dins una cassola amb una cullerada d’oli d’oliva verge i salpebra. Tritura-ho i reserva-ho per a més endavant. En un bol, afegeix 2 tasses i mitja de farina i barreja-la amb sal fina. Fes un forat al mig de la farina i col·loca mitja tassa d’aigua calenta junt amb un ou. Remou fins que es formi una massa. Amassa afegint farina poc a poc fins aconseguir una massa homogènia que no s’enganxi. Divideix la massa per la meitat i estén les dues meitats, i amb un corró dóna-li forma fins a aconseguir dos rectangles de la mateixa mida. Marca uns quadrats i al centre d’aquests col·loca la pasta de bolets i ceba. Humiteja els extrems lleugerament amb aigua. Col·loca l’altra meitat de la massa a sobre i pressiona la zona que has humitejat prèviament, deixant el centre del farcit sense pressionar. Retalla els quadrats i posa’ls en aigua bullint durant 4 minuts. Reserva’ls.

PER A LA SOPA: cuina la remolatxa  amb la poma pelada, talla i tritura-ho tot molt fi i afegeix-ho a un cassó amb la resta d’ingredients. Remou i deixa-ho cuinar el caldo 10 minuts.

Serveix el brou i un parell de raviolis.

3. Alemanya – Plätzchen (galetes)

Ingredients: 180g de Farina de Blat Nomen, 70g de mantega, 95g de sucre de canya, 180g de sucre glas, 3 cullerades soperes de xarop de canya, 3 cullerades de llet, 1 ou gros, mitja cullerada de postres de gingebre en pols i una altra mitjana de canyella en pols.

Elaboració: En un recipient barreja la farina de blat Nomen amb les espècies i la mantega. Amassa 5 minuts. Afegeix el sucre de canya, la llet i el xarop de canya i segueix pastant fins que quedi una massa tova. Fes una bola amb la massa i cobreix-la amb un drap deixant-la reposar durant 10 minuts. Transcorregut aquest temps, posa el forn a preescalfar a 180ºC. Estén la massa (pera que no s’enganxi amb la superfície, pots escampar farina abans d’estendre-la) i talla donant-li la forma que vulguis (pots ajudar-te de motlles de Nadal o amb un ganivet). Fica la massa al forn durant 10 minuts. Mentrestant, afegeix la clara de l’ou a un recipient amb el sucre glacé i bat. Si creus que fas curt d’ou, pots afegir-li més clara. Aplica aquesta barreja a la superfície de les galetes (pots ajudar-te d’un pinzell de cuina) i, si vols, pots afegir i decorar les galetes amb altres ingredients com fruits secs o xocolata.

4. Noruega – Risgrot (arròs amb llet calenta)

Ingredients (1-2 persones): 100g d’Arròs Rodó Extra Nomen, 700ml de llet, una cullerada de postres de canyella, una cullera de postres de sucre, una nou de mantega i una mica de sal.

Elaboració: en una olla bull l’arròs amb una mica de llet. A mesura que la quantitat de llet es vagi reduint afegeix més a poc a poc, a foc lent, fins que l’arròs quedi ben cuinat. Afegeix el sucre i la mica de sal, remena i escampa la canyella per sobre. Finalment, és tradició servir-lo amb un tros de mantega al mig.

T’atreveixes a afegir algun d’aquests plats a la teva taula aquest Nadal?

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *