Blog
Receptes originals: hi ha cuina més enllà de la planxa!

Receptes originals: hi ha cuina més enllà de la planxa!

Nomen      27/06/2016

Un dels pitjors enemics a l’hora de portar una dieta equilibrada, variada i suficient és l’avorriment, i és que moltes vegades relacionem una dieta sana amb un sistema de cocció simple que no va més enllà del bullit, la planxa o el vapor. Per això avui us presentem dietes de receptes originals, que ens alegraran el paladar sense deixar de cuidar la nostra salut.

ARRÒS AMB CARN PICADA I VERDURES

Ingredients per a 4 persones:

– Dos carbassons.

– 4 cebes.

– Un tros gran de carabassa.

– Una albergínia.

– 400 g de carn picada de pollastre.

– 240 g d’arròs integral Nomen.

– Salsa de soia.

– Oli d’oliva.

– Formatge ratllat.

Elaboració:

1. Bullir l’arròs.

2. Tallar les verdures a daus (abans de fer-ho amb la carabassa, us ajudarà coure-la prèviament al microones, així no us costarà tant manipular-la).

3. Daurar una mica les cebes amb una miqueta d’oli d’oliva.

4. Incorporar la resta de verdures, i quan vegeu que es comencen a enganxar, amanir amb un bon doll de salsa de soia. Quan els comenci a quedar poc per estar cuites, incorporar la carn picada i finalment l’arròs.

5. Servir amb una mica de formatge ratllat per damunt.

 

La tècnica del saltejat és un mètode emprat per cuinar aliments amb una petita quantitat de greix o d’oli en una paella i fent ús d’una font de calor relativament alta.

L’aliment s’incorpora quan el mitjà gras ha obtingut suficient temperatura com per daurar a foc viu, en cas contrari l’aliment quedarà bullit i no se segellarà, perdent els seus sucs.

Aliments: és apropiat per a diferents tipus d’aliments, verdures, carns, peixos, fins i tot arrossos i pastes, sempre en peces petites o mitjanes.

Consell: donar per finalitzat el saltejat de les verdures quan aquestes estiguin lleugerament ‘al dente’, d’aquesta forma mantindrem millor les seves característiques organolèptiques i nutricionals.

 

CARBASSÓ AL MICROONES AMB SABOR A PIZZA

Ingredients per a 4 persones:

– 4 carbassons.

– 2 llaunes de tonyina.

– 12 cullerades soperes de tomàquet fregit.

– Orenga al gust.

 Elaboració:

1. Tallar els carbassons a rodanxes i posar-los dins d’un bol apte per a microones.

2. Pintar amb tomàquet les rodanxes de carbassó i afegir la tonyina i orenga al gust.

3. Tapar amb paper film i fer forats amb l’ajuda d’una forquilla (assegura’t que el film pugui anar al microones).

4. Posar el bol dins el microones durant 20 minuts a màxima potència (800 Watt).

5. Passats 20 minuts, retirar el film amb cura, ja que el vapor surt molt calent i crema… A gaudir!

 

La cocció al microones es pot realitzar sense afegir greixos i preferentment en recipients especials de vidre o altres materials adequats. Si no utilitzem envasos adequats, hem de tenir en compte que, en ocasions, l’aliment pot escalfar-se de forma no homogènia, dificultant la seva total cocció. Hem d’utilitzar només recipients aptes per un ús alimentari, per minimitzar el traspàs de substàncies del material de l’envàs a l’aliment.- FUENTE

 

 

LLOBARRO AL FORN AMB PATATES

Ingredients per a 4 persones:

– 4 llobarros.

– 4 patates.

– Julivert picat

– Sal.

– 4 cullerades soperes d’oli d’oliva.

Elaboració:

1. Fer un tall longitudinal als lloms de llobarro i salar-los per dins i per fora.

2. Posar el forn a escalfar a temperatura mitjana.

3. Pelar les patates i tallar-les a rodanxes fines, netejar-les i salar-les lleugerament.

4. Col·locar, en una font apta per forn, les patates a la base i per damunt els lloms de llobarro.

5. Tirar l’oli d’oliva per sobre repartit entre els 4 lloms i posar la font al forn durant 25 minuts.

6. Finalment treure la font del forn, i afegir al gust julivert molt picat.

 

Un dels principals avantatges de la cocció al forn és que pràcticament no necessita oli. Podem combinar la cocció al papillot on els aliments es couen en el seu propi suc embolicant-los amb paper d’alumini, o bé estoigs de silicona aptes per a forn. Aquestes preparacions són adequades en general per a tothom i especialment per a persones que segueixen dietes de control de pes. Encara que també podem realitzar preparacions més grasses, amb olis, llards o làctics enters com per exemple el gratinat, en què s’incrementa l’aportació calòrica. – FUENTE

 

 Ja veieu que hi ha vida més enllà del pit de pollastre a la planxa! Cuidar-se no té per què ser sinònim de renunciar al plaer de menjar bé. Amb una mica d’imaginació i planificació podem fer receptes originals, sanes i equilibrades d’una forma fàcil, ràpida i sobretot amb un sabor boníssim!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *