Blog
5 receptes veganes per substituir els làctics de la teva alimentació

5 receptes veganes per substituir els làctics de la teva alimentació

Nomen      13/01/2020

Són moltes les receptes on s’utilitzen els làctics per preparar salses, cremes, pastissos, dolços… En aquest article et proposem 5 receptes veganes, bones i apetitoses per substituir els làctics de la teva alimentació.

Receptes sense làctics

Prepara’t per gaudir amb aquestes 5 propostes veganes, et sorprendran!

1. Beixamel vegana amb beguda d’arròs

La beixamel és una salsa que s’utilitza per acompanyar verdures (bròquil, coliflor …), per preparar croquetes (són la base d’aquestes, i es combinen amb ceba, bolets, verdures …), així com per fer lasanyes o canelons.

Per fer una beixamel vegana has escalfar 30 ml d’oli d’oliva (o margarina vegetal), seguidament afegir 30 g de farina i coure durant uns minuts a foc suau.

Finalment afegeix lentament 500 ml de Beguda d’arròs calenta. Ves remenant amb ajuda d’unes varetes fins que es formi la beixamel (ha de tenir una textura espessa). Condimentar amb sal, pebre i amb un toc de nou moscada.

Truc: per aconseguir una beixamel perfecta cuina bé la farina durant un mínim de 5 minuts, sinó tindrà un lleuger gust de farina crua.

2.     Arròs amb “no llet” vegà

Aquest clàssic de la rebosteria tan deliciós també pot preparar-se en la seva versió vegetal.

Remulla 200 g d’Arròs especial les teves receptes més dolces en aigua durant 30 minuts. Seguidament escorre’l.

Escalfa 1 litre de Beguda de civada o d’arròs juntament amb 150 g de sucre, una branca de canyella, un trosset de pell de llimona i un trosset de pell de llima. Quan la beguda de civada trenqui el bull, afegeix l’arròs, baixa el foc i cuina durant uns 40 minuts, remenant de tant en tant perquè no s’enganxi.

Deixa refredar l’arròs i serveix-lo amb una mica de canyella molta i ratlladura de llima per sobre.

Truc: per aconseguir un bon resultat utilitza la pell de llimona i llima sense la part blanca, ja que aquesta pot donar un gust amarg a la recepta.

3.     Massa de creps sense llet, ou ni mantega

Mai fallen, tant en la seva versió dolça com salada!

Amb l’ajuda d’una batedora tritura 125 g de farina juntament amb 250 ml de beguda d’arròs, 25 ml d’oli d’oliva i una mica de sal. Deixa reposar la massa un mínim d’1 hora a la nevera.

Treu la massa de la nevera i barreja-una mica abans de començar amb les creps.

En un paella posa una mica d’oli d’oliva i amb un paper escampa bé l’oli per tota la paella. Seguidament posa una mica de la massa i deixa que es faci bé. Dona-li la volta i cuina per l’altre costat. Ves repetint l’operació fins a acabar amb tota la massa.

Combina les creps amb verdures, fruites, xocolata, amb hummus o patés vegetals.

Truc: pots congelar les creps una vegada fetes en petits paquets. El dia que vulguis menjar-treu-un parell d’hores abans, es descongelen amb rapidesa.

4.     Puré de patata cremós sense llet

El puré de patata és una guarnició excel·lent per acompanyar amb tofu, saltats de verdures i amb temphé.

Per preparar-la xafa amb una forquilla 500 g de patata cuita sense pell. A continuació, barreja la patata aixafada juntament amb 4 cullerades d’oli d’oliva suau i 100 ml de beguda de civada. Escalfa en un cassó i remou fins que quedi tot integrat. Salpebra al gust i llest per consumir!

Pots preparar el puré xafant molt la patata o bé deixant-la amb alguns trossets, queda també molt bo.

Truc: pots preparar el puré amb moniato en lloc de patata de la mateixa manera, és deliciós!

5.     Crema de “formatge” vegà amb anacards

El formatge és un lacti àmpliament consumit i de vegades pot ser complicat substituir-lo. Amb aquesta crema de sabor intens, podràs untar unes torrades o sucar pa sense trobar a faltar el teu formatge preferit.

Per fer-la, has de remullar una tassa d’anacards crus en aigua, a la nevera, tota la nit. A l’endemà, escorre els anacards i passa’ls al got de la batedora. Afegeix 3 cullerades soperes de llevat nutricional, mitja cullerada de vinagre de poma, 6 cullerades d’aigua i 1 cullerada de suc de llimona. Condimenta amb sal, all i ceba en pols, i opcionalment, un polsim de cúrcuma si vols que la crema sigui de color groc.

Bat bé fins a obtenir una textura cremosa, perfecta per untar.

Truc: si vols que tingui un color groc, com alguns formatges, pots afegir un pessic de cúrcuma a la batedora.

Transformar receptes en opcions veganes

Com has vist en aquestes receptes veganes, pots substituir els làctics per altres opcions, com ara les begudes vegetals, i aconseguir resultats fabulosos. Si vols aprendre una mica més sobre les begudes vegetals llegeix aquest article i resol tots els teus dubtes.

Les receptes 100% vegetals són una fantàstica opció per disminuir l’aportació de proteïna animal en la nostra alimentació. Anima’t a incloure aquestes receptes en els teus menús!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *