Blog
Recupera la rutina dels més petits a casa

Recupera la rutina dels més petits a casa

Nomen      04/04/2020

Els nostres fills tenen per davant varis dies de quedar-se a casa. Per a tots suposa un canvi d’horaris i una nova rutina per la que cal organitzar-nos. Però et donem unes idees i consells perquè els nostres fills estiguin entretinguts, segueixin estudiant i recuperin la rutina que tenien quan anaven a l’escola.

Els nostres fills segueixen estudiant a casa

Perquè el rendiment acadèmic dels nostres fills no decaigui, és important que s’acostumin a que a casa han de seguir amb uns horaris com els de l’escola. S’han de llevar a la mateixa hora cada dia i esmorzar amb tots. Després se’ls ha d’indicar unes tasques que puguin fer per anar avançant en les diferents matèries.

Si a el principi als teus fills els costa una mica, és normal. Cal tenir paciència perquè tornin a agafar el ritme. Però al cap d’una setmana, s’acostumaran. És important que el teu fill comprengui que no és un moment d’estar de vacances. Que ha de seguir estudiant per seguir aprenent.

Dormir a l’hora que toca

És possible que ara es llevin una mica més tard del normal perquè ja no han d’anar a l’escola i això els permeti anar al llit més tard. Però han de seguir aquests horaris cada dia i anar a dormir al llit a l’hora que toca. Els primers dies costarà una mica més (sobretot si ja comencen a ser més grans) però al llarg de la setmana veureu que l’horari nocturn serà per somiar i dormir plàcidament.

Menjar tots junts a la mateixa hora

També serà interessant tornar a establir un horari de menjars més o menys fix. És recomanable realitzar 5 àpats a el dia i, per començar amb energia, és aconsellable que els nens (i també els adults!) s’asseguin a esmorzar a taula (és un bon moment per adquirir aquest hàbit) i aprenguin a preparar diferents esmorzars, ja que la varietat és un dels factors clau per no caure en la monotonia.

Planificar els menús

Ara que tenim més temps per planificar, podem programar un menú setmanal per als adults i els petits, que cal complir. Fins i tot que els petits de la casa ens ajudin a organitzar els àpats!

És important aquesta planificació per no acabar menjant malament i perquè l’alimentació de tots sigui saludable i equilibrada. És important que no acabin menjant sempre el mateix a l’hora de dinar i de sopar. Cal planificar bé els menús perquè tots mengem la quantitat necessària de verdures, hortalisses, fruites, proteïnes i hidrats de carboni.

Organitzar-se és una clau indispensable per aprofitar bé el temps de què disposem (ja sabeu que el temps és or, oi?). Així que, aplica-ho al teu dia a dia, setmana rere setmana; inverteix una mitja horeta setmanal per planificar els menús de tota la setmana, això que t’ajudarà a economitzar i a evitar que, tota la família en general, consumeixi aliments poc saludables en el seu dia a dia. Tot aquest conjunt farà que els horaris dels àpats es compleixin millor, establint una rutina en les 5 àpats al dia.

Realitzar junts activitats lúdiques

Després de les hores d’estudi, és important dedicar una estona cada dia a realitzar activitats per distreure’ns i moure’ns. Des de ballar per alliberar l’estrès a fer exercicis per estirar els braços i les cames

També es poden fer manualitats, com pintar o reutilitzar els recipients utilitzats de menjar per pintar i convertir-los en pots de conserves o per emmagatzematge.

Tot això, amb l’amor, afecte i devoció que practiquen els pares amb els seus fills. Com hem comentat, les adaptacions cadascú les porta al seu ritme i hem de respectar la seva aclimatació a la rutina, cosa que no resulta fàcil quan ets un nen. Sobretot, recorda que ets el mirall en què es miren i, per tant, els hàbits que adquireixin durant la infància, els mantindran en l’edat adulta. Així que, inculca’ls hàbits saludables i ajuda’ls ensenyant-los a planificar i organitzar-se perquè recuperin millor la rutina de la tornada a l’escola.

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *