Arròs negre amb marisc

Angela
(Lleida)

Arròs negre amb marisc
De 20 min a 1h
Primer plat
De 3 a 4 persones
Dificultat mitjana

INGREDIENTS

300 grs d’arròs NOMEN
Una sípia
250 grs de gambes
1/2 ceba
2 tomàquets pera
3 grans d’all
1/2 pebrot verd
1 litre de brou de peix
3 sobres de tinta de calamar
1 got de vi blanc
Oli d’oliva verge extra
Sal

EL·LABORACIÓ

Piquem la ceba, el pebrot, el tomàquet i l’all, pelem les gambes. Escalfem el fumet de peix. Escalfem l’oli i saltegem la sèpia trossejada cinc minuts. Afegim la ceba i el pebrot verd i deixem sofregir durant cinc minuts. Afegim l’all i les gambes, ofeguem uns minuts i afegim el tomàquet trossejat. Ho salem i ho deixem cinc minuts més. Diluïm les tintes de calamar amb dues cullerades d’aigua calenta i ho afegim a la cassola. Incorporem l’arròs i deixem que se sofregeixi. Afegim el vi blanc fins que s’evapori. Cobrim l’arròs amb la meitat del brou i deixem bullir, afegim la resta del brou, abaixem el foc i ho deixem durant deu minuts.

Retirem del foc i servim.

Comparteix-ho!