Rotllet de pollastre al vapor amb verdures, arròs integral i crema de mongetes verdes

Sergio Benito Hernandez
(Móstoles) Madrid

Rotllet de pollastre al vapor amb verdures, arròs integral i crema de mongetes verdes
De 20 min a 1h
Primer plat
De 3 a 4 persones
Dificultat mitjana

INGREDIENTS

300 grs d'arròs NOMEN
2 tomaquets pera
1 got de vi blanc
Una sípia
1/2 pebrot verd
Oli d'oliva verge extra
250 grs de gambes
1 litro de brou de peix
3 grans d'all
1/2 de ceba
3 sobres de tinta de calamar
Sal

EL·LABORACIÓ

En primer lloc posarem una olla vaporera amb aigua a coure amb sal i tapem.

Tallem l’albergínia en juliana fina i la saltegem amb una mica d’oli i sal.

L’espinac podem o bé saltar-lo ràpidament en una paella calenta amb una gota d’oli o bé el podem coure breument durant menys d’un minut en aigua bullint amb sal, l’escorrem bé i reservem.

Obrim bé el pit de pollastre en un filet ben fi (podeu demanar al vostre carnisser de confiança que us els prepari). Salpebrarem per amb dues cares, untarem amb la mostassa antiga i empolvorem amb uns granets d’ametlla crua. Col·loquem l’albergínia al mig del pit i els espinacs sobre un film transparent, col·loquem el pit enrotllat sobre els espinacs i amb ajuda del paper film anem estrenyent fins a obtenir un rotllet ben apretat de pollastre amb tota l’espinaca cobrint la superfície i l’albergínia al seu interior.

Quan l’aigua de la vaporera estigui bullint, a l’aigua posarem la quinoa que es courà en uns 15 minuts i a la zona de vapor dalt posem el rotllet de pollastre que amb 15 minuts exactes quedarà al punt perfecte de cocció. Deixem llavors la quinoa i el pollastre coent.

Posem en un cassó petit aigua a bullir amb una mica de sal, netegem les mongetes tendres de puntes i de brins i les tallem en juliana, les posem a coure en l’aigua que teníem coent al cassó petit fins que estiguin toves, reservem unes tires de mongetes per decorar, retirem una mica de l’aigua si en tingués molta i triturem amb la batedora, rectifiquem de gust amb sal i pebre blanc i incorporem amb ajuda d’una vareta un raig d’oli d’oliva verge extra, reservem en calent.

Passats els 15 minuts escorrem la quinoa i traiem el rotllet de pollastre. La quinoa, la rectifiquem de sabor afegint una mica de sal, pebre blanc mòlt i oli d’oliva. El rotllet de pollastre, el tallem amb cura en medallons gruixuts.

Amb els medallons ja tallats us proposo dues versions. Una és servir-lo tal qual surten de la cocció al vapor, que és la versió més sana i la segona, que és arrebossar en una barreja de pa ratllat, ametlles en granet i sèsam, fregint-los en abundant oli calent amb el que aconseguireu una capa cruixent i plena de sabor amb un cor sucós i potent a causa de la mostassa i l’albergínia. Proveu les dues i veureu com canvia el resultat amb el mateix producte!

Comparteix-ho!