Arròs amb llamàntol

Juana Martínez Galiano
(Barcelona)

Arròs amb llamàntol
Fins a 20 min
Primer plat
De 3 a 4 persones
Dificultat mitjana

INGREDIENTS

1 llamàntol
400 gr de gambes
300 gr d’arròs Nomen
1’5 l de brou de marisc
1 ceba
2 tomàquets
2 alls
1 bitxo
1 copa de Brandi
Pebre vermell
Nyora picada
1 polsim de canyela
Oli
Julivert
Sal

EL·LABORACIÓ

En una paella posem oli i fregim el bitxo i una dent d’all. Traiem l’all i en el mateix oli sofregim la ceba ratllada. Quan estigui, afegim el tomàquet ratllat. Un cop tinguem el sofregit afegim el llamàntol trossejat i remenem una mica. Incorporem a la paella l’arròs i anem apartant els trossos més petits del llamàntol.

Al morter piquem l’all fregit, el cru, el pebre vermell, la nyora mòlta, el polsim de canyella i la resta del brandi. Bolquem la barreja i afegim el brou de marisc poc a poc mentre anem donant unes voltes a l’arròs perquè vagi desprenent el midó. Realitzem aquesta acció tres vegades, fins a incorporar el total del brou.

Afegim les gambes pelades i la resta del llamàntol. Rectifiquem de sal.

Comparteix-ho!