Arròs amb carxofes i calamars

Pilar Ruiz Rodriguez Rubio
(Cádiz)

Arròs amb carxofes i calamars
De 20 min a 1h
Segon plat
De 3 a 4 persones
Dificultat mitjana

INGREDIENTS

300 grs. d’arròs extra NOMEN
2 calamars a rodanxes
4 carxofes a quarts
Oli d’oliva verge extra
1 porro
2 alls
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
2 tomàquets madurs
Safrà en brins
Pebre vermell dolç
1 nyora
1 copeta de vi de la terra
750 ml de brou de peix
Sal

EL·LABORACIÓ

Piquem la verdura a dauets. En una paella afegim 1/2 got d’oli i daurem les carxofes, i a continuació hi afegim els calamars, apartem i reservem.
En aquesta mateixa paella i en aquest oli restant, fregim la verdureta, pebre vermell, el safrà i la nyora, i cuinem a foc lent. Afegim els calamars i carxofes, remenem i llavors afegim el vi, cuinant fins que s’evapori. Afegim l’arròs.

Després d’uns minuts, afegim el brou. Cuinem a foc fort 10 min. i després la cuinem al forn preescalfat durant 10 minuts més a 180º.
Retirem del forn, apartem i servim.

Comparteix-ho!