Arròs amb verduretes

Teresa Pastó Sentís
(Deltebre) Tarragona

Arròs amb verduretes
De 20 min a 1h
Primer plat
De 3 a 4 persones
Dificultat baixa

INGREDIENTS

4 carxofes
3 o 4 fulles de col
3 o 4 fulles de bleda
1/2 bròquil petit
1/2 pebrot roig
1 patata mitjana
125 grs de fabes
2 pastanagues
1 porro
300 grs d’arròs extra Nomen
1 cullerada de pebrot dolç en pols
3 fils de safrà
4 cullerades d’oli d’oliva
1,1/4 l de brou de verdures
1 ceba tendra

EL·LABORACIÓ

Tallem totes les verdures en trosets petits, les carxofes, les trossejarem fines i les patates, a daus petits. Ho rentem tot i reservem, tallarem el tomaquet, els alls, els calçots, la ceba i el julivert, tot molt ben picat.

Posem en una cassola l’oli a escalfar, incorporem tot el que anteriorment hem picat i remenem de tant en tant. Quan tingui un coloret, afegirem les verdures que tenim reservades juntament amb les patates, carxofes i fabes tot remenant fins que marxi el suc.

Afegirem el pebrot roig en pols, safrà i sal; incorporem el brou bullint, deixem que es coguin les verdures tapat i a foc lent.Quan estiguin gairebé cuites, afegirem l’arròs i rectificarem de sal. Deixarem coure uns 15 minuts. Quan quedi poc per absorbir el brou, apaguem el foc i deixem reposar 5 minuts abans de servir.

Comparteix-ho!