Arròs de popets amb sobrassada

Xavi Pallejà Català
(Tarragona)

Arròs de popets amb sobrassada
Fins a 20 min
Primer plat
De 3 a 4 persones
Dificultat baixa

INGREDIENTS

1 kg de popets
2 cebes
1 porro
2 alls
2 pastanagues
2 tomàquets
Farigola i unes fulles de llorer
Un gotet de vi ranci
500 gr d'arròs Nomen integral
Brou de peix de roca
100 gr de sobrassada
Sal i pebre al gust
Oli verge extra

EL·LABORACIÓ

Comencem netejant els popets, els marquem bé amb oli a la cassola i ho reservem, en el mateix oli preparem el sofregit amb la ceba, el porro i la pastanaga, quan estigui transparent afegim all i el vi ranci, el llorer, la farigola i sal i pebre. Quan estigui tot ben sofregit afegim el tomàquet pelat i sense llavors.

Quan el tomàquet estigui ben fet podem afegir la sobrassada esmicolada i els popets que tenim reservats. Posem l’arròs a sofregir 5 minuts tot remenant. Afegim el brou de peix i deixem bullir fent xup xup a poc a poc durant 20 minuts.

Reservem 5 minuts i ja es pot servir.

Bon profit!

Comparteix-ho!