Arròs negre amb calamarsets i allioli

Marina Sans
(Sant Feliu de Llobregat) Barcelona

Arròs negre amb calamarsets i allioli
De 20 min a 1h
Primer plat
De 3 a 4 persones
Dificultat mitjana

INGREDIENTS

1/2 kg d'arròs Nomen ExtraBrou de peix
4 calamarsets i la seva tinta
2 tomàquets madurs
1 ceba gran
Alls
Oli d’oliva verge extra
Sal
1 ou

EL·LABORACIÓ

Primer farem l’allioli: en el got batedor, posarem l’ou, un gra d’all pelat, un pessic de sal i l’oli. Introduïm el braç del batedor fins al fons i, quan comenci a emulsionar, el mourem suaument de dalt a baix.
Reservem.

A continuació fem un sofregit amb els alls i la ceba picats i els tomàquets tallats a daus petits. Quan agafin color, hi afegim els calamarsets trossejats, remenem una mica i afegim l’arròs. Es fregeix tot una mica, aboquem el brou calent (que haurem barrejat amb tinta), rectifiquem de sal i ho coem a mig foc durant 18 minuts; després es deixarà reposar 2 minuts.

El truc del xef

Podem presentar-ho amb un motlle rodó, una fulla de julivert a sobre i al costat, unes llàgrimes d’allioli.

Bon profit!

Comparteix-ho!