Blog
No tens temps per cuinar? Aprèn a optimitzar els teus menús!

No tens temps per cuinar? Aprèn a optimitzar els teus menús!

Nomen      23/05/2016

Segons un estudi realitzat per Jesús Contreras (Catedràtic d’Antropologia Social de la Universitat de Barcelona), els espanyols hem reduït en els últims anys a tres hores setmanals el temps que dediquem a cuinar. Els canvis socials, la falta de temps i, en alguns casos, la poca pràctica en l’elaboració de plats tradicionals de la dieta mediterrània fan que els nostres hàbits alimentaris no siguin del tot correctes.

La qüestió és: cuinar ràpid és sinònim de menjar malament? La veritat és que, si complim amb els requisits de la dieta saludable, és a dir, si aconseguim que la nostra alimentació sigui equilibrada, variada i suficient, no té per què! A més, actualment la indústria alimentària ens ho posa fàcil, proporcionant-nos productes fàcils de conservar i, sobretot de manipular. Per exemple, amb els nous Gotets d’Arròs Nomen, es pot, en tan sols un minut al microones, obtenir un plat d’arròs de la varietat integral, basmati o rodó amb tota la qualitat Nomen. Si li afegim una mica d’enciam, tomàquet, margallons, pinya i una llauna de tonyina, tindrem una deliciosa amanida completa, llesta per degustar com a plat únic.

Menjar bé, no té per què ser sinònim d’estar llargues hores a la cuina, simplement és qüestió d’organització a l’hora de planificar els menjars de la setmana i, sobretot, constància a realitzar la compra per evitar així la improvisació, una de les principals causes per les quals acabem menjant qualsevol cosa.

El més important és tenir en compte el que ja hem anat explicant en anteriors articles, tenir present que un menjar o sopar equilibrat haurà d’incloure:

– La dosi justa de proteïnes (marcades en vermell).

– Una ració de verdures i/o hortalisses (marcades en verd) perquè són baixes en calories, riques en vitamines, minerals i fibra, i alleugereixen molt els menjars.

– Assegurar un bon contingut vitamínic incorporant algun vegetal o fruita (marcada en blava) en cru a cada menjar.

– Incorporar hidrats de carboni (marcat en taronja) per garantir l’aportació energètica del plat.

A partir d’aquí anirem variant cada grup, per enriquir al màxim els nostres menjars i evitar així qualsevol manca nutricional. Per exemple, dins dels hidrats de carboni anirem variant al llarg de la setmana amb arròs, pasta, pa, patates i llegums. Dins del grup proteic prioritzarem la carn magra i el peix blanc per sobre de les carns vermelles i embotits que, com a màxim, hi seran present una o dues vegades a la setmana.

Aquí sota us deixem una taula on, de forma genèrica, teniu un menú que us servirà de patró en l’organització dels vostres menjars.

optimizar_menu-01XCAT

I a partir d’aquí només ens fa falta una mica d’imaginació. Per exemple:

optimizar_menu-02XCAT

Ja veieu que menjar ràpid no és sinònim de menjar malament, l’únic que necessites és:

Tenir un bon rebost amb tots els productes essencials per preparar els menús diaris. Els gots d’arròs Nomen, els llegums de pot, la pasta o les conserves de peix són un exemple.

Planificar el menú setmanal, que et permetrà organitzar millor el teu temps a l’hora de realitzar la compra i cuinar, i, sobretot, evitarà la improvisació per no acabar menjant qualsevol cosa.

Utilitzar electrodomèstics que t’ajudin a cuinar en poc temps: estoigs per cuinar al vapor, olles ràpides, robots de cuina…

Ja veureu que si poseu en pràctica totes aquestes estratègies estalviareu temps sense renunciar al plaer de cuidar-vos!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *