Blog
Receptes amb arròs per a aquest estiu

Receptes amb arròs per a aquest estiu

Nomen      21/08/2017

Amb l’arribada de l’estiu segur que una de les imatges que et ve al cap és una bona i saborosa paella. L’arròs és un aliment molt versàtil i nutritiu, per això, en l’article d’avui et proposem receptes amb arròs fresques i originals i, com era d’esperar, una paella de marisc, de carn o de verdures no podia faltar. T’animes a posar-te el davantal?

1. Amanida freda d’arròs amb salmó i alvocat

Ingredients:

250g d’Arròs Les Teves Receptes Vegetals Nomen, 2 alvocats, 150g de salmó fumat, 1 tomàquet gran per amanida, oli d’oliva verge, vinagre de Mòdena, mel, suc de llimona, cibulet, sal i pebre.

Elaboració:

Cuina l’arròs Les Teves Receptes Vegetals Nomen al dente. Quan estigui llest, renta’l amb aigua freda i deixa-ho reposar. Talla els alvocats, els tomàquets i el salmó a dauets. Junta tots els ingredients. En un bol, afegeix oli d’oliva verge, el vinagre de Mòdena, un pessic de sal i pebre negre amb una cullerada de mel i un rajolí de suc de llimona. Barreja-ho bé i amaneix l’amanida amb la vinagreta. Empolvora una mica de cibulet per sobre i llest!

2. Paella de verdures

Ingredients:

400g d’Arròs Bomba Nomen, 200g de mongetes verdes planes, 1 pebrot vermell, ½ ceba, 200 g de carxofes, 1 llauna de tomàquet triturat, 1 cullerada de pebre vermell dolç, 1 gra d’all, 1,5l de brou de verdures, oli d’ oliva verge, aigua i sal.

Elaboració:

El primer pas és tallar les verdures i posar-les a la paella a sofregir amb una mica d’oli d’oliva. Comença per el pebrot vermell, seguit de la ceba i després afegeix el gra d’all, les mongetes tendres, les carxofes i el tomàquet triturat amb el pebre vermell i la sal. Deixa-ho sofregir durant uns minuts. A continuació, afegeix la meitat del brou de verdures i, quan comenci a bullir, afegeix l’Arròs Bomba Nomen. Remou i afegeix l’altra meitat del brou. Cuina’l fins que s’evapori el brou i l’arròs estigui al punt. Deixa-ho reposar uns minuts i llest!

3. Arròs amb gambes al curri i beguda de coco

Ingredients:

400g d’Arròs Thai Nomen, 400g de gambes pelades, 2 cebes dolces, 2 culleres de curri en pols, 150ml de beguda de coco per cuinar, oli d’oliva, coriandre, sal i pebre.

Elaboració:

En primer lloc, cou l’Arròs Thai Nomen en abundant aigua i afegeix el coriandre a la cocció. D’altra banda, en una paella amb un rajolí d’oli d’oliva, salta les gambes, salpebra i reserva. A continuació, pela i pica la ceba, i daura-la en una paella fins que quedi transparent. Empolvora el curri i afegeix la beguda de coco. Quan la ceba estigui totalment cuita, retira del foc. Per servir, col·loca l’arròs en un plat fons amb les gambes al curri per sobre.

4. Guarnició d’arròs salvatge amb nous i olives

Ingredients:

30g d’Arròs Salvatge Nomen, 20g de nous, 15g d’olives sense os, oli d’oliva verge, cibulet, pebre, i sal.

Elaboració:

D’una banda, en una olla amb aigua bullint cuina l’Arròs Salvatge Nomen. D’altra banda, talla les nous i les olives en trossos petits i pica el cibulet. Un cop cuit l’arròs, barreja-ho amb la resta dels ingredients, salpebra i amaneix. Pot servir com a guarnició de qualsevol plat de pollastre o algun peix com el salmó. Aportarà un sabor diferent i una barreja de textures que faran el menjar molt més interessant.

5. Pudding d’arròs amb cacau i fruits vermells

Ingredients:

250g d’Arròs Les Teves Receptes Més Dolces Nomen, 1 litre de beguda d’ametlla, 1 branca de vainilla, 20g de sucre, fruits vermells i 1 culleradeta de cacau pur.

Elaboració:

Bull l’arròs amb la meitat de la beguda d’ametlla, una branca de vainilla i el sucre, aproximadament, uns 20-25 minuts. A mesura que es vagi evaporant la beguda vegetal, ves afegint la resta poc a poc per aconseguir una textura més cremosa. Quan estigui llest, afegeix el cacau i barreja-ho bé. Deixa-ho reposar a la nevera i, quan estigui fred, afegeix fruits vermells com gerds i nabius per sobre. Llest!

Què t’han semblat aquestes receptes? Segur que estàs desitjant posar alguna en pràctica!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *