Segur que has sentit a parlar i has provat el cuscús, però … realment saps què és? És una sèmola de blat dur originari de la cuina de l’Àfrica del nord. Resulta ideal com a acompanyament de carns com el xai, el pollastre i de verdures. A més, el cuscús és l’ingredient fonamental de plats típics magrebins i queda bé tant a per plats freds com calents.
El cuscús és un aliment molt nutritiu, ric en hidrats de carboni, aportant una energia molt més duradora que, per exemple, la que ens ofereix la pasta. A més, és ric en fibra i molt baix en greixos. Conté vitamines del grup B, així com fòsfor, calci, ferro i potassi.
Avui dia preparar un menjar sa i nutritiu amb cuscús és molt ràpid i senzill, tan sols has d’aplicar-li brou o aigua calenta i ja està llest.
Com coure el cuscús?
La forma de preparació del cuscús és molt senzilla, mesura el mateix volum de brou o aigua que de cuscús. Posa el cuscús en un bol i d’altra banda posa a bullir el líquid amb una mica de sal. Quan comenci a bullir aboca-ho sobre del cuscús i deixa reposar uns 5 minuts. ¡Súper fàcil i ràpid!
Carbassa farcida de cuscús i pollastre
Ingredients: 3 tasses de cuscús, 1 carabassa mantega (o algun tipus que sigui petita perquè es pugui omplir), 1 ceba, 2 cullerades d’ametlles picades, oli d’oliva verge, sal, pebre vermell dolç, julivert picat, llimona.
Elaboració: Pre-escalfa el forn a 180ºC. Talla la carbassa per la meitat, retira les llavors i condimenta amb pebre vermell i sal. Mentrestant, cou les 3 tasses de cuscús. Després talla la ceba a la brunesa i salta a foc mitjà alt amb les ametlles durant uns 5-8 minuts. Quan estigui a punt, barreja la ceba, les ametlles i el julivert amb el cuscús. Mentrestant, posa la carabassa al forn i deixa que es cogui. Un cop feta, treu-la del forn i amb cura retira una mica de la seva carn deixant un buit a l’interior. Després barreja la polpa amb la preparació anterior i omple la carbassa amb això. Forneja durant 5 minuts més i serveix amb una mica de suc de llimona per sobre per afegir-li un contrast de sabor.
Mandonguilles de cuscús
Ingredients: 200g de cuscús, 30g de pinyons, 2 ous, 400g de tomàquet natural triturat, 1 culleradeta de coriandre picat, ½ tassa de pa ratllat, 1 all picat, oli d’oliva verge extra, pebre, orenga i sal.
Elaboració: Posa el cuscús ja cuit en un bol i afegeix els dos ous, els pinyons, el coriandre i el julivert. Després assaona i barreja tot bé. Seguidament, amb les mans una mica greixades en oli, fes mandonguilles petites i deixa-les al forn durant uns 15 minuts. Volteja-les de tant en tant fins que vegis que estan dauradetes per l’exterior. Mentrestant, fes la salsa, per a això. Posa en una paella una mica d’oli i sofregeix l’all picat i el tomàquet amb una mica de sal, pebre i orenga i deixa coure a foc lent uns 10 minuts. Després afegeix les mandonguilles, deixa coure uns 5 minuts més i ¡LLEST!
Amanida de cous cous violeta amb formatge de cabra
Ingredients: 1 got de cuscús, 1 remolatxa fresca, 1 cogombre, 1 llimona, 100g de formatge de cabra, olives negres, cúrcuma, oli d’oliva verge extra, pebre, sal, cibulet.
Elaboració: En una batedora introdueix la remolatxa trossejada amb el suc de mitja llimona, una mica d’oli d’oliva, un rajolí d’aigua i una mica de sal. Triturar tot bé i barreja-ho amb el cuscús ja cuit. Talla el cogombre, les olives i el formatge a daus i barreja’ls amb la preparació. Finalment assaona amb una mica de pebre, sal i cibulet picat. A gaudir d’un plat amb un color sorprenent!
Esperem que t’hagin agradat aquestes receptes i que les posis en pràctica aviat. A gaudir!
Descubre toda nuestra gama de productos