Blog
receptes de brous i purés

5 receptes de brous i purés per escalfar l’estómac a l’hivern

Amb el fred, tasta les nostres receptes de brous i purés!

Amb l’arribada de l’hivern ens vénen de gust més plats calents per entrar en calor. Què millor que un brou o un puré? Et deixem 5 receptes de brous i purés delicioses perquè aquest hivern escalfis l’estómac!

1. Puré d’espàrrecs

Ingredients: 60g d’espàrrecs verds, 25g de ceba, mitja patata petita, oli d’oliva, sal, pebre mòlt i aigua o brou.

Elaboració: Renta i talla tots els ingredients en trossos petits. Potxa la ceba a foc mitjà amb un rajolí d’oli d’oliva en una cassola i quan comenci a agafar color, afegeix-li els espàrrecs i la patata. Posa-hi sal i pebre i, quan estigui tot gairebé cuinat, afegeix l’aigua o el brou sense que cobreixi del tot els ingredients (si és brou tindrà més sabor) i deixa-ho coure a foc mitjà. Quan comenci a bullir deixa-ho 1 minut i retira-ho del foc. Tritura-ho tot fins a tenir la textura desitjada, afegeix sal i pebre al gust i serveix.

Nota: es pot afegir un raig de llet o nata mentre es bat per donar-li un sabor més suau.

2. Brou de pollastre amb arròs

Ingredients: 150g de pollastre, 30g d’Arròs Rodó Nomen, mitja ceba, 30g d’api, mitja pastanaga, 1 dent d’all, una fulla de llorer, una branca de farigola, aigua, sal i pebre.

Elaboració: Renta i pela les verdures. Talla-les en trossos grans. En una olla, afegeix les verdures i el pollastre, i cobreix-ho tot amb aigua. Cuina-ho tapat a foc lent durant 50 minuts aproximadament. Després de 50 minuts comprova si les verdures i el pollastre estan ben cuinats. Quan estigui tot cuinat, cola el brou i reserva les verdures i el pollastre.

En una olla apart, posa aigua a bullir. Quan bulli, afegeix l’Arròs Rodó Nomen i cuina-ho durant 14 minuts. Una vegada cuinat, afegeix l’arròs al brou. Llest!

Pots servir el brou i en un plat apart posar les verdures i el pollastre, de manera que puguis afegir-ho a la sopa o menjar-ho si et ve de gust.

3. Puré de carbassó

Ingredients: un carbassó, una patata petita, mitja ceba petita, un formatget, sal i pebre.

Elaboració: Renta i pela la patata i el carbassó. Pica les verdures i posa-les en una olla amb aigua. L’aigua no hauria de cobrir les verdures completament. Afegeix sal i pebre i deixa-ho cuinar durant 20 minutos aproximadament. Una vegada cuinat, retira la meitat de l’aigua i reserva-la, pot ser que la necessitis més tard. Bat les verdures i, si queda molt espès, afegeix una mica de l’aigua de cocció que has reservat fins que la textura sigui la que desitges. Afegeix els formatgets i torna a batre. Llest!

4. Brou de marisc

Ingredients: Mitja ceba petita, ¼ de pebrot vermell, 1 dent d’all, 1 tomàquet madur, 10ml d’oli d’oliva, 70g de potes de pop, 40g llagostí, 40g de rap, ¼ de porro, 1 fulla de llorer, julivert, 1 patata petita, una cullera de cafè de pebre dolç, aigua, sal i pebre.

Elaboració: Pela els llagostins i reserva, d’una banda, la pell i els caps i, per l’altre, els cossos. Renta i talla les verdures. Escalfa 350 ml d’aigua amb la fulla de llorer i el julivert, el porro i les potes de pop al costat de la pell i els caps dels llagostins durant mitja hora aproximadament.

En una olla apart, salteja els alls i la ceba amb l’oli d’oliva. Quan estiguin dauradets, afegeix els tomàquets i el pebrot i deixa-ho coure a foc lent. Mentre, bull el rap tallat en daus al costat de la patata. Cola el brou (reservant les potes de pop) i afegeix-ho al sofregit amb un polsim de pebre. Tritura amb la batedora i afegeix les patates, el pop, el rap i els llagostins, deixa-ho a foc mitjà durant 10 minuts i llest!

5. Sopa de ceba

Ingredients: 1 porro, 1 pastanaga, 2 cebes, 3 llesques de pa torrat, mitja dent d’all, formatge ratllat, aigua i oli d’oliva verge.

Elaboració: En una olla posa a bullir el porro, la pastanaga i una ceba amb 400ml d’aigua durant 20 minuts. Mentre, talla la ceba en tires i pica l’all. Afegeix-ho a una cassola amb una mica d’oli d’oliva verge. Deixa-ho potxar a foc lent. Quan comenci a tenir un color més aviat daurat, afegeix el brou (sense les verdures) que has preparat prèviament i deixa-ho a foc mitjà durant 25 minuts. A continuació, afegeix el pa al brou amb la ceba i deixa-ho 1 minut. Retira-ho del foc, afegeix el formatge ratllat i posa la sopa uns minuts al forn per gratinar. Llest!

Prova aquestes receptes de brous i purés a casa i no permetis que el teu estómac passi fred!

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here