Blog
Consells per estalviar per Nadal

Planifica les teves compres de Nadal i estalviaràs

A ningú se li escapa a aquestes alçades que aquest Nadal serà diferent. La pandèmia del Covid-19, l’estat d’alarma, els confinaments, la crisi econòmica… molts de nosaltres mail no havíem viscut unes festes tan estranyes, plenes d’incerteses i en moltes ocasions, allunyats dels nostres éssers més estimats.

Però que aquest Nadal sigui diferent no vol dir que no el poguem gaudir. És més, hem de gaudir-lo al màxim, dins les nostres possibilitats. Però, aquest any més que mai, hem de fer les nostres compres nadalenques amb el cap ben fred, per no gastar de més ni en regals, ni en menjar…

Si vols estalviar en les teves compres de Nadal, segueix aquests 12 consells:

1. Planifica les compres

Una bona planificació de les despeses és el pilar per a tenir el pressupost sota control. Així que fes-te llistes, una per a cada partida “extra” que suposa el Nadal per tu. Les més comunes? Sens dubte els regals, les compres d’alimentació i les de la loteria. Un consell molt útil és que reservis una partida per a despeses extra que no tens control.lades, serà com un coixí per a aquestes compres que ja saps que sempre hi són.

2. Posa’t un topall amb la loteria

Un número d’aquí, un altre d’allà, una participació, un sorteig… no te n’adones i de 5 en 5 euros (o de 20 en 20), la despesa en loteria és important. No es tracta que no en compris. Sino que sàpigues quin és el teu límit per gastar en loteria i que no el passis. A més, sempre pots compartir un dècim amb algú altre, o comprar participacions enlloc de dècims sencers. Si ho fas, fes-te una llista de amb qui comparteixes loteria i quina quantitat juga cadascú, per no tenir problemes després.

3. La llista dels regals, un bàsic

Fes una llista de les persones a les que vols comprar un regal i posa al seu costat 2 o 3 possibles regals. Un truc que funciona bé és marcar-se un “pressupost límit” per a gastar en regals, i després repartir-lo entre les diferents persones. Això t’ajudarà a ser realista a l’hora de buscar els regals, deixant fora productes cars que acostumen a ser un cop per a la teva butxaca.

4. Els “vals” també valen

De ben segur que t’ha passat més d’un cop. Compres alguna cosa per Nadal, i al cap de poques setmanes, veus el mateix producte, en rebaixes, a un preu molt inferior. Doncs aprofita-te’n i regala “vals” aquest Nadal. Quan arribin les rebaixes, podràs comprar el mateix per molt menys i a més hauràs posposat la despesa un temps, el fet que no s’ajuntin totes les despeses a la vegada també t’ajudarà a arribar millor a final de mes. Dissenya els teus propis “vals” per a fer-los més personals o, si la creativitat no és el teu fort, busca dissenys ja fets a Internet, n’hi ha molts que fins i tot et pots descarregar, imprimir i després omplir a mà.

5. Busca i compara

Un cop tinguis clar què vols comprar a cadascú, és el moment de buscar la millor oferta. I la millor oferta no sempre ha de ser la més barata, pensa també en la relació qualitat-preu. Si pots i tens temps, ves de botigues (sempre amb el permís del maleït Covid). No t’oblidis de les botigues de proximitat, de barri, són una bona aposta i a més estaràs ajudant a l’economia local. Si no, pots buscar per Internet, avui en dia la majoria de botigues i marques tenen botiga online.

6. Sigues previsor

No deixis per demà… et sona la dita? Doncs quan es tracta de les compres nadalenques, és més certa que mai. L’ideal seria que a finals de novembre o principis de desembre tinguessis la major part dels regals comprats. Perquè, si ho deixes pel final, serà molt més estressant per a tu i és possible que alguns productes estiguin esgotats. Improvisar et pot sortir car.

Estalviar en compres de Nadal

7. No t’oblidis desl dies “X”

Parlem del Black Friday (27 de novembre) i del Cyber Monday (30 de novembre). Són dies amb els quals es dóna el tret de sortida “oficial” per a les compres de Nadal. Tot i que has d’anar amb compte: llançar-se a comprar aquests dies requereix d’habilitat i no deixar´se endur per les temptacions, o acabaràs gastant més del que toca amb l’excusa de “era una ganga, no podia deixar passar l’oportunitat”. També has de ser prudent, i comprovar sempre que l’oferta és realment una oferta. Comprova el preu real del producte i compara’l amb l’oferta. Ah! I mai, mai llencis els comprovants o tickets de compra, només podràs fer canvis o devolucions si els conserves.

8. Compra el menjar amb antelació

Ja ho saps: els dies abans de festes, hi ha productes com la carn, el peix, el marisc, el vi, el cava… que pugen de preu i són fins un 30% més cars! Així que la solució està en comprar-los amb antelació i congelar-los (això sí, fes lloc al congelador…). L’ideal és comprar-los cap el 20 de novembre, almenys els productes que són més cars. Què vol dir això? Que hauràs de planificar els menús de Nadal també amb antelació (fes-te una llista de tots els menús per saber què necessitaràs).

9. I les begudes, també

Haurem de brindar, no? Tot i que enguany el brindis sigui per videoconferència, és important que tinguis tots els vins, caves, licors… que necessites. Un bon consell és mirar als webs de les propies bodegues, moltes fan bones ofertes en packs de varies ampolles i, en estalviar-se intermediaris, poden ajustar-ne el preu. Una altra opció és buscar a Internet, hi ha bons comparadors de vins i begudes en general que t’orienten en la compra i et diuen on és més econòmic comprar. I, com sempre, tingues en compte que hi ha bons vins menys coneguts però amb una magnífica relació qualitat-preu que et poden ajudar a estalviar uns quants euros.

10. Compte amb les compres d’última hora

Està clar que hi ha productes com verdures, fruita… que has de comprar a última hora. Ves amb compte quan vagis al súper. Estarà tot planificat per induir-te a comprar tot tipus de capricis que faran pujar el compte, i molt. Per a que no hagis de renunciar a tot, posa´t un topall per a gastar en aquest tipus de productes. 5 euros? 15? Tu saps què pots destinar a aquestes compres-caprici. Però no superis el topall.

11. Ornaments, en necessites més?

Segur que guardes els de l’any passat. De veritat necessites gastar més diners en renovar tots els ornaments de Nadal de la casa? Mira el que tens, tira el que ja no vulguis (o llums que no funcionen, per exemple) i compra només el que necessitis. Si són ornaments lluminosos, fixa´t en que siguin de leds, el seu consum és molt inferior als demés. I si ets manetes i et van les manualitats, prova a fer els teus propis ornaments (fins i tot el teu propi arbre de Nadal) amb materials reciclats com cartró, fusta, paper, pots de vidre, llana, feltre, teles… Busca idees a Pinterest o Instagram, al.lucinaràs amb la quantitat de propostes que hi trobaràs!

12. Felicitacions DIY

Pot ser que això d’enviar postals de Nadal sigui un costum passat de moda, però sens dubte és molt més personal i emotiu (i més barato, per suposat) que comprar-ne o reenviar una felicitació per whatsapp… Fes les teves pròpies targetes (de nou, busca idees a Internet) i sorpren als teus éssers estimats amb una felicitació escrita a mà per tu. Val menys diners, però té molt més valor.

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here