Amb l’arribada del bon temps, incrementen el nombre de trobades amb els familiars i amics. Descobreix com oferir aperitius originals i saludables, més enllà de les patates fregides i les olives!
1. BROQUETES DE MELÓ AMB PERNIL
Ingredients:
– Mig meló
– 300g de pernil serrà
Elaboració:
- Talla el meló a trossets, en forma de daus o, si tens un buidador, pots utilitzar-lo per donar-li una forma arrodonida.
- Talla les rodanxes de pernil en forma rectangular per muntar les broquetes amb trossets dobles (així es notarà més el seu sabor).
- Munta broqueta amb cinc trossos de meló intercalats amb quatre de pernil.
2. TARTALETES FARCIDES D’ESCALIVADA I ANXOVA
Ingredients:
– Una albergínia.
– Una ceba gran.
– Un pebrot vermell.
– Una llauna d’anxoves.
– Una llauna d’olives negres sense os.
– Un paquet de “tartaletas”.
– Oli d’oliva.
– Sal.
Elaboració:
- Agafa una safata de forn, col·loca una làmina de paper vegetal i, damunt, una capa de paper d’alumini. Posa el pebrot, la ceba pelada i l’albergínia damunt i ruixa-ho amb un bon doll d’oli d’oliva i sal (així després es pelarà millor). Forneja les verdures a 200ºC aproximadament durant uns 40 minuts.
- Pela les verdures i talla-les a tires amb ajuda d’unes tisores.
- Emplena les “tartaletas” amb una mescla d’escalivada, mitja anxova i mitja oliva.
3. “MONTADITOS” DE TOMÀQUET CHERRY CON FORMATGE FETA Y ALADROC
Ingredients:
– Una safata de tomàquets Cherry.
– Un pot de formatge feta.
– Una llauna d’aladrocs a l’oli d’oliva.
Elaboració:
- Renta els tomàquets i embolica’ls amb un aladroc.
- Fes els “montaditos” intercalant el tomàquet embolicat amb l’aladroc i un quadradet de formatge feta.
4. HUMUS AMB CRUDITÉS DE VERDURES
Ingredients:
– Per a l’humus: 400g de cigrons cuits, 2 cullerades de pasta de sèsam, un pessic de sal, una culleradeta de comí, el suc de mitja llimona, una dent d’all i dues cullerades soperes d’aigua.
– Per servir-ho: oli d’oliva verge extra, pebre vermell, de la Vora, 2 pastanagues, un cogombre i un pebrot vermell.
Elaboració:
- Col·loca tots els ingredients per preparar l’humus dins d’un bol i barreja’ls amb l’ajuda de la batedora fins a aconseguir una massa homogènia.
- Amaneix-ho amb un raig d’oli d’oliva verge extra i un pessic de pebre vermell de la Vora.
- Acompanya-ho amb verdures tallades en juliana.
5. TORRADES D’ALVOCAT AMB SALMÓ I SUCCEDANI DE CAVIAR
Ingredients:
– Un paquet de torrades petites i quadrades integrals.
– Un alvocat madur.
– Un paquet de salmó fumat.
– Un pot de freses de succedani de caviar.
Elaboració:
- En un plat per sopa, i amb l’ajuda d’una forquilla, pica l’alvocat fins a obtenir una massa en forma de puré.
- Unta les torrades amb el puré d’alvocat i posa damunt un trosset de salmó fumat.
- Decora amb mitja culleradeta de freses de succedani de caviar.
Ja veieu que amb una mica d’imaginació i una elaboració molt simple es poden fer aperitius saludables i originals per sorprendre els teus convidats!
Descubre toda nuestra gama de productos