Blog
Receptes de postres per a aquest Nadal

Receptes de postres per a aquest Nadal

Nomen      12/12/2016

Ja són aquí les celebracions! És temps de felicitat, d’unió i, sobretot, de compartir-ho amb la nostra família i éssers estimats. Per això cap lloc és millor que al voltant d’una taula. Quan pensem en les festes nadalenques, els torrons, les galetes, el massapà i els polvorons són el primer que ens ve al cap. Seràs l’amfitrió de les celebracions d’aquest any? Vols portar alguna cosa original a aquesta festa a la qual t’han convidat? O potser donar-te un gust de mitja tarda al costat de llar de foc i una bona tassa de te? A Nomen hem pensat en endolcir les festes amb aquestes senzilles receptes de postres nadalenques.

1. Flam d’ou amb beguda d’arròs

Ingredients: 500 ml de Beguda d’Arròs Nomen, 6 ous, 3 cullerades soperes de sucre i una mica de sal.

Elaboració: Barreja 2 cullerades soperes de sucre amb 1 cullerada d’aigua en una gerra apta per al microones i posa-ho a potència màxima durant 3 minuts. Notaràs que es forma un caramel, quan succeeixi, retira-ho del microones i porta-ho a una flamera fins que es refredi.

Prepara l’olla on couràs el flam i porta a bullir 1 litre d’aigua. A continuació, col·loca una reixeta o cistellet de vapor i assegura’t que la flamera no toca el fons.

En una liquadora, barreja els ous, la sal i la cullerada de sucre restant i bat-lo durant 1 minut aproximadament. Quan la liquadora encara estigui en funcionament, ves afegint poc a poc la Beguda d’Arròs Nomen.

Aboca la barreja dins de la flamera, tapa i introdueix-la a l’olla amb aigua bullint. La flamera no ha de quedar totalment coberta, només fins a la meitat.

Posa-ho a foc mitjà durant 30 minuts aproximadament, assegurant-te que bull suaument. Apaga’l i deixa-ho refredar posteriorment.

Quan ja es pugui tocar el motlle amb les mans, retira la tapa i posa el flam a la nevera. El millor és deixar-ho fins al dia següent o fins que el flam estigui perfectament quallat. Llest!

2. Torró d’arròs amb llet

Ingredients: 1 litre de llet, 250g d’Arròs Rodó Extra Nomen, 6 cullerades de sucre, 1 branca de canyella, ½ culleradeta de canyella en pols, 1 escorça de llimona, 2 sobres de quallada, 400g de galetes de canyella tipus Napolitanes, 100g de mantega sense sal, 250g de xocolata amb llet, 250g de xocolata de postres.

Elaboració: Fon les xocolates al bany maria i unta un motlle de silicona rectangular amb una capa de xocolata. Deixa-ho refredar a la nevera i un cop solidificat, dóna-li una capa més de xocolata i torna a refredar. Mentre la xocolata se solidifica, tritura la meitat de les galetes juntament amb la meitat de mantega, afegeix la canyella en pols fins a formar una pasta. Afegeix-ho al motlle de xocolata i guarda-ho a la nevera deixant-ho refredar novament.

En un pot, afegeix l’escorça de llimona, la llet i la canyella en branca. Quan arrenqui el bull afegeix l’Arròs Rodó Nomen i els sobres de quallada i remou fins a dissoldre els grumolls. Deixa-ho refredar i un cop temperat, afegeix-ho al motlle per sobre de la xocolata i les galetes. Pica la resta de les galetes juntament amb la resta de la mantega i repeteix l’operació.

Cobreix tot amb la resta de xocolata i deixa-ho refredar a la nevera durant 24 hores tapat amb paper film. Llest!

3. Galetes de civada, gingebre i plàtan

Ingredients: 1 plàtan madur, 1/8 de cullerada de claus d’olor, ½ culleradeta de gingebre en pols, una mica de sal, 4 dàtils, ½ tassa de Farina de Blat Integral Nomen, ½ tassa de civada, ¾ de cullerada de pols per coure, 1/3 de tassa de nabius.

Elaboració: D’una banda, tritura els plàtans en un bol, afegeix el gingebre, els claus d’olor i la sal. D’altra banda, tritura també els dàtils amb la Farina de Blat Integral Nomen fins a formar una pasta i, en un altre recipient, barreja bé la civada amb la pols de coure.

A continuació, uneix la barreja dels plàtans, la farina, els dàtils i la civada en un bol i barreja bé. Afegeix els nabius, i en cas que vegis que la barreja segueix molt humida, afegeix una mica més de civada. Dóna-li forma a les galetes en porcions individuals amb ajuda d’una cullereta i col·loca-les sobre paper vegetal en una safata apta per al forn. S’enforna durant 20 minuts a 180 º C i llest!

Dóna-li un toc dolç al teu Nadal i gaudeix compartint aquestes receptes de postres amb els teus éssers estimats!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *