Blog

3 receptes sorprenents amb arròs Thai

Coneixes l’arròs Thai?

L’arròs Thai és una varietat d’arròs de gra fi i delicat. Està considerat com un dels arrossos més exquisits i aromàtics. També és conegut pel nom d’arròs gessamí, a causa de la flor del gessamí, que posseeix també una aroma dolça. És un arròs molt representatiu del menjar tailandès, que acompanya perfectament qualsevol plat com a guarnició i és ideal per preparar amanides, saltats i plats orientals.

Receptes amb arròs Thai Nomen

No saps com preparar-? Et donem 3 idees ben diferents per donar un toc floral i aromàtic als teus plats o guarnicions amb l’arròs Thai Nomen!

Arròs Thai amb llet de coco i gambes

Ingredients: 300g arròs Thai Nomen, 300g de gambes pelades, 1 brick petit de llet de coco, 1 pebrot groc, 1 pastanaga, 1 ceba petita, 2 grans d’all, oli de sèsam (o d’oliva en el seu defecte), sal i espècies al gust (curri, gingebre en pols…).

Elaboració: Bull l’arròs amb aigua amb sal durant 9 minuts. Cola i reserva. Comença saltant les gambes en un wok amb l’oli de sèsam a foc fort. Quan estiguin daurades, treu i reserva. D’altra banda, talla les verdures en juliana i pica el gra d’all. Afegeix-tot al wok i salteja les verdures amb una mica de sal fins que tinguin el punt òptim de cocció (haurien de quedar “al dente”), seguidament afegeix la llet de coco i deixa cuinar uns minuts fins que redueixi una mica. Finalment afegeix les gambes i l’arròs cuit i barreja tot bé. Serveix amb una mica de coriandre picat sobre.

Rotllets de primavera amb arròs Thai

Ingredients: 8-10 oblies de paper d’arròs, 150g d’arròs Thai Nomen, 1 pastanaga, brots de soja, ½ ceba, 1 carbassó, ½ col llombarda, ½ porro, salsa de soja, oli d’oliva verge extra, sal.

Elaboració: Bull l’arròs durant 9 minuts, cola i reserva. D’altra banda, renta les verdures i talla-les en una juliana molt fina (excepte els brots de soja). En un wok (o una paella en cas de no tenir) sofregeix la ceba i el porro amb una cullerada d’oli d’oliva. Seguidament incorpora les altres verdures i salta-les fins que estiguin “al dente”. En aquest punt, incorpora l’arròs cuit al costat de les verdures i afegeix un rajolí de salsa de soja. Introdueix les oblies d’arròs en aigua calenta uns 15 segons perquè s’estovin, després estén-les sobre un drap de cuina per assecar-les. Un cop fet això, només queda omplir els rotllets. Col·loca una miqueta de la preparació al centre de cada hòstia i doblega per crear el rotllet (primer els dos extrems cap a dins i després enrotlles). Ara pots menjar-los així o torrar-una mica en una paella. Pots servir-los amb una mica de salsa de soja per sucar o salsa agredolça, ¡deliciós!

Arròs thai dolça amb mango i coco

Ingredients: 1 mango madur, llet de coco, beguda de coco, 1 tassa d’arròs Thai Nomen (75g), 2 cullerades de sucre morè, 1 mica de sal, coco ratllat.

Elaboració: En una olla posa la beguda de coco amb una mica de sal a foc lent i quan arrenqui el bull abaixa el foc i afegeix el sucre morè barrejant fins que es dissolgui. Finalment afegeix l’arròs i deixa que es cogui durant 10 minuts remenant a foc lent. Transcorregut aquest temps afegeix una mica de llet de coco, barreja bé i tapa l’olla i deixa reposar l’arròs uns 15 minuts a la nevera perquè agafi consistència i es refredi. Per servir col·loca a la base d’un bol o got la preparació i per sobre el mànec pelat i tallat a daus amb una mica de coco ratllat empolvorat per sobre.

Ara ja tens algunes idees per treure el màxim partit al teu arròs Thai, anima’t a provar-ho!

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here