Blog
4 receptes de gelats casolans per combatre la calor

4 receptes de gelats casolans per combatre la calor

Nomen      07/08/2017

A qui no li ve de gust prendre un gelat a l’estiu? Durant les vacances i els dies de calor, els gelats es converteixen en un regal per a molts de nosaltres. En l’article d’avui, et presentem algunes receptes de gelats casolans, perquè les puguis preparar tu mateix a casa.

Quins avantatges té preparar els teus propis gelats?

Són més barats i, a més, coneixes els ingredients i les quantitats que utilitzes per preparar-los. Això últim és molt bo perquè a les gelateries, normalment, aporten grans quantitats de sucres, greixos saturats i colesterol, i si els preparem a casa, escollim nosaltres mateixos els ingredients, controlant més el seu perfil nutricional.

Tingues en compte que en les receptes que et presentem, els ingredients aniran en funció de la quantitat de pols o gelats que es vulguin preparar. Anem a veure-les!

1. Pols de maduixa i plàtan

Ingredients:

Maduixes, plàtan i suc de taronja.

Elaboració:

Renta i talla les maduixes en trossos petits i el plàtan a rodanxes. Esprem unes taronges i junta tots els ingredients en un recipient apte per batre. Tritura les fruites fins que la consistència sigui homogènia i sense trossos. Col·loca la barreja de les fruites en uns motlles i congela-ho, almenys, un parell d’hores. ¡Deliciosos i refrescants!

Prova a preparar-los combinant tot tipus de fruites, ¡tria aquelles que més t’agradin!

2. Gelat de iogurt i préssec

Ingredients:

Iogurt i préssec.

Elaboració:

Renta i pela el préssec, tallant-lo en trossos petits. Col·loca en unes bossetes per al congelador i refrigera-ho, almenys, 24 hores. Passat aquest temps, en un recipient apte per a batre, tritura els préssecs encara congelats, juntament amb el iogurt, fins a obtenir una textura cremosa. ¡Serveix-ho en unes copes per a les postres!

Un cop més, pots combinar aquest gelat amb la teva fruita preferida. Si bé és cert que el préssec lliga molt bé amb el iogurt i li dóna sabor dolç al nostre gelat, moltes altres queden bones igual!

3. Pols de te

Ingredients:

Aigua i te.

Elaboració:

Escalfa l’aigua fins que bulli. Afegeix unes bossetes de te i deixa-les infondre. Igual que si et preparessis un te a l’hivern! Quan estigui llest, aboca el líquid en una gelatera i refredeu al congelador. Si vols, i t’agrada el te amb sucre o mel, afegeix una mica abans de refrigerar. En unes hores tindràs els teus pols llests! Prova a preparar, també, pols amb infusions: les de vainilla i les de canyella li donen un sabor dolç deliciós! I què opines de provar a preparar un pol de cafè? Deixa volar la teva imaginació!

4. Gelat de beguda d’arròs

Ingredients:

Beguda d’Arròs Nomen, plàtan i cacau en pols 75%.

Elaboració:

Pela i talla el plàtan a rodanxes i congela-ho. En un recipient apte per batre, afegeix les rodanxes congelades i tritura. Ves afegint la Beguda d’Arròs Nomen freda, a poc a poc, fins aconseguir la textura desitjada. Empolvora una cullerada de postres de cacau en pols 75% i a gaudir!

Què t’han semblat aquestes receptes de gelats casolans?

No només són més saludables, sinó que a més estan també molt bons! Vols afegir un toc especial? Prova a posar toppings als teus gelats! Fruits secs triturats, nous caramel·litzades amb mel, crocant de sèsam, muesli o cereals integrals, civada, culis de fruits vermells, xocolata negra fosa o en pols, fruites silvestres, etc. Hi ha una gran varietat d’opcions per donar als teus gelats el toc final, decorant i aportant més sabor a la teva recepta. Tot el que has de fer és deixa volar la teva imaginació i donar-li la teva marca personal!

Aquest estiu, sorprèn als teus amics i familiars amb deliciosos pols i gelats refrescants i saludables!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *