Per fi podem dir que ha arribat l’estiu! Els que gaudim del sol moltes vegades recorrem al tupper per perllongar la nostra estada al costat del mar, o passar el dia a la muntanya fins que es fa de nit. Aconseguir preparar plats nutritius, frescs, fàcils de transportar i alhora equilibrats, és possible!
A continuació et donem 5 idees que esperem que t’agradin:
1- Entrepà de pa integral amb truita de carbassó i ceba
Ingredients per elaborar la truita: 2 ous, mig carbassó, una ceba petita, una cullerada d’oli d’oliva, un polsim de sal.
Elaboració: trosseja la ceba i el carbassó en trossets molt petits. Agafa una paella, sofregeix la ceba amb la cullerada d’oli i, quan comenci a daurar-se, afegeix el carbassó, agitant de tant en tant. Bat els ous en un bol amb un polsim de sal, afegeix les verdures sofregides i torna a remoure. Posa a escalfar una paella antiadherent untada amb una mica d’oli d’oliva, bolca la mescla fins que qualli i dóna-li la volta de seguida.
2- Amanida d’arròs Basmati amb tonyina
Ingredients: un Gotet d’Arròs Basmati Nomen, un tomàquet, mig cogombre, una pastanaga, enciam i una llauna de tonyina.
Elaboració: a casa podem deixar preparada l’amanida, tallant totes les verduretes a taquets i barrejant-les amb l’arròs, prèviament escalfat al microones un minut, i amanida només amb les espècies que més ens agradin (orenga, herbes provençals…). L’ideal seria portar-se la llauna de tonyina i barrejar-la just abans de menjar. Així les verdures es conservaran millor i tindrem l’amanida al punt!
3- Amanida de cigrons amb escalivada i formatge fresc
Ingredients: 70 g. de cigrons, escalivada (pebrot vermell, albergínia i ceba), una terrina de formatge fresc.
Elaboració: barreja els ingredients i amaneix-los al gust.
4- Amanida russa amb pebrot escalivat i bonítol
Ingredients: 150 g. D’amanida russa, pebrot escalivat de llauna, 6 olives sense os, 20 g. de formatge tipus emmental tallat a daus, una llauna de bonítol.
Elaboració: barreja els ingredients i amaneix-los al gust. L’ideal seria portar-se la llauna de bonítol i barrejar tot just abans de menjar.
5- Gaspatxo + Amanida de Blat Tendre Nomen amb daus de pernil dolç
El gaspatxo és una gran opció per portar a la platja, ens aporta no solament aigua sinó moltes vitamines i minerals procedents de les verdures que conté. Si és casolà pots portar una ració individual amb un tupper adequat i, si no, pots comprar-te un bric individual.
Ingredients per elaborar l’amanida de blat: 70 g. de Blat Tendre Nomen, enciam, dues rodanxes de pinya natural en el seu suc, 100 g. de daus de pernil dolç, 3 margallons i una pastanaga.
Elaboració: cou el blat en només 10 minuts, barreja els ingredients i amaneix-los al gust.
Ja veieu que, amb una mica d’imaginació, podem portar-nos a la platja, a la piscina o a la muntanya, un tupper equilibrat, variat i complet, molt fàcil de fer… sobretot riquíssims! Recordeu els tres punts més importants perquè un plat compleixi aquestes característiques publicats en el següent article: No tens temps per cuinar? Aprèn a optimitzar els teus menús!
Això sí, serà molt important el transport, ja que, per assegurar que el tupper sigui segur, seria convenient mantenir-ho en fred en una nevera portàtil fins el moment de consum, per evitar contaminacions que puguin ser causa de gastroenteritis. Així, també aprofitarem per conservar l’aigua freda (per poder hidratar-nos de forma constant) i per guardar la fruita que menjarem per postres.
Quina gaudeixis d’un dia d’estiu complet!
Descubre toda nuestra gama de productos