Blog
5 receptes de Nadal veganes

5 receptes de Nadal veganes

Nomen      28/11/2016

Sorprèn a la teva família amb aquestes receptes de Nadal veganes!

S’acosta el Nadal, la carta als Reis, els carrers comencen a estar decorats amb llums i es respira alegria i nervis. Llavors t’adones que no solament s’apropen regals i companyia, sinó que a més a més s’acosten dies familiars en els quals el protagonista és el menjar. El menú tradicional és conegut per tots, però… Ets vegà? No saps què oferir aquest Nadal als teus familiars i amics? No et preocupis, a Nomen et portem 5 idees de receptes de Nadal veganes per a la teva taula en aquestes dates i, a més, agradaran a tothom!

1. Paté d’olives

Ingredients: 100g d’olives negres, oli d’oliva verge, farigola i romaní picat.

Elaboració: Retira els pinyols de les olives i tritura-les junt amb la resta d’ingredients fins a tenir una pasta homogènia. Juga amb l’oli per obtenir la textura desitjada: com més oli, més líquid. Així de fàcil!

2. Xampinyons farcits

Ingredients: xampinyons grans, ceba, carbassó, espàrrecs verds, tomàquet cherry, oli d’oliva verge, pebre i sal.

Elaboració: Renta i retira la tija als xampinyons de manera que quedi espai per al farcit. Renta, pela i pica la ceba, els espàrrecs i el carbassó junt amb la tija dels xampinyons. Fregeix les verdures i afeigeix sal i pebre. Quan estiguin fetes retira-les (al dente queden molt bones). Farceix els xampinyons i a la part superior col·loca mig tomàquet cherry. Boníssim!

3. Sopa de galets farcits

Ingredients: 120g de galets de Nadal, 1 porro, 1 ceba, 2 pastanagues, 2 dents d’all, 1 fulla de llorer, 1 grapat de cigrons, mandonguilles vegetarianes, oli d’oliva verge, sal, pebre i aigua.

Elaboració: Renta, pela i talla la ceba, el porro i les pastanagues. En una cassola, sofregeix el porro i la ceba amb oli d’oliva verge, quan comencin a guanyar color afegeix la resta de verdures i els cigrons. Quan estigui llest, afegeix aigua fins que les verdures i els cigrons quedin coberts (uns dos dits per damunt) i afegeix, també, la fulla de llorer. Deixa-ho 30 minuts a foc lent. Cola el brou i torna a escalfar-ho. Afegeix sal i pebre. Quan el brou comenci a bullir, afegeix lels galets i cuina’ls segons el temps indicat en l’embolcall. Mentre, en una paella, sofregeix les mandonguilles amb poc oli (d’oliva verge). Reserva-les i afegeix-les al brou un minut abans de tenir la pasta cuinada. Llest!

*mandonguilles de llenties, de tofu, de seitan, d’arròs… escull les que més t’agradin!

4. Rodó de seitan farcit

Ingredients: 300g de seitan, 1 pastanaga, 1 albergínia, 200g de bolets, 80 grams d’arròs Basmati Brajma Nomen, nou picada, nabius i prunes seques, mitja ceba, mig pot de tomàquet natural, mitja dent d’all, 1 culleradeta de mostassa, 1 polsim de sal, 1 polsim de sucre i oli d’oliva verge.

Elaboració:

  • Per al farcit: Renta, pela i talla la ceba, l’albergínia, la pastanaga i els bolets. En una cassola sofregeix-ho en oli d’oliva verge. Quan estigui cuinat, afegeix la nou picada, els nabius i la pruna.
  • Per a la salsa: Posa un quart de tomàquet natural amb l’all dins un recipient i tritura-ho. Afegeix la mostassa, la sal, el sucre i oli d’oliva. Segueix triturant i quan la massa sigui homogènia reserva-la per a després.

Llamina el seitan. Sobre aquest, col·loca el farcit i enrotlla-ho. Pots utilitzar fil de cuina o una branqueta de coriandre que li donarà més sabor perquè no s’obri. Cou el rotllet en aigua o brou vegetal (que li donarà més sabor) durant 20-25 minuts. Deixa-ho refredar i serveix-ho al costat de la salsa.

En una olla posa aigua a bullir i cuina l’arròs Basmati Brajma Nomen durant 10 minuts. Aquest arròs, amb la seva especial aroma a nou, és una gran opció per acompanyar aquest plat.

5. Torró d’ametlles

Ingredients: 50g d’ametlles, 40g de nous trituradas, 450ml de xarop d’atzavara i oli d’oliva.

Elaboració: En una paella torra les ametlles fins que tinguin un color lleugerament daurat. Atenció! Per a que no es cremin mou les ametlles constantment. Una vegada daurades, deixa-les refredar. En una altra paella, afegeix el xarop d’atzavara i redueix-ho. Per a això hauràs d’escalfar-ho a foc mitjà durant aproximadament 5 minuts, que començarà a bullir. Mentre el xarop es redueix, tritura les ametlles deixant algunes més grans que unes altres i barreja-les amb les nous trituradas. Afegeix-ho al xarop i remou fins que quedi ben barrejat. Deixa-ho refredar i a gaudir!

Pots afegir-hi coco per a donar-li un gust més especial.

Gaudeix de les festes i els teus amb aquestes receptes de Nadal veganes, segur que no et deixaran indiferent!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.