Blog
5 receptes de sopars saludables, fàcils i ràpides

5 receptes de sopars saludables, fàcils i ràpides

Nomen      16/08/2016

Quan estem de vacances volem aïllar-nos de la rutina diària i això inclou, desconnectar també de la cuina! Sobretot, amb l’arribada de l’estiu i les altes temperatures, que fan que obrir els fogons o encendre el forn sigui un autèntic suplici. Tot i això, hem de seguir cuidant la nostra dieta. És per això que avui us presentem 5 receptes per a sopars saludables, fàcils i ràpids:

1. SOPA DE MELÓ AMB ENCENALLS DE PERNIL IBÈRIC

Ingredients per a 2 persones: 4 tallades de meló, 100 ml de beguda d’arròs Nomen i 50g de pernil serrà tallat en encenalls.

Elaboració: Amb ajuda d’una batedora, batre el meló juntament amb la beguda d’arròs. Passar per la paella els encenalls de pernil. Abocar la sopa en una copa i decorar amb els encenalls.

Nota: Si vols donar-li un toc, també pots afegir menta fresca.

Per completar aquest plat, és suficient servir una amanida de cabdells amb pastanaga, tomàquet Cherry i blat de moro.

2. HUMMUS ROSA AMB “CRUDITÉS” DE VERDURES

Ingredients per a 2 persones: 200 g de cigrons cuits, mitja llimona, una dent d’all, una cullerada sopera d’oli d’oliva, una cullerada sopera de pasta de sèsam (“tahini”), un pessic de pebre vermell, un pessic de comí en pols i 4 rodanxes de remolatxa cuita.

Elaboració: Posar tots els ingredients a batre fins a obtenir una massa homogènia (si queda molt pastosa, es pot afegir una mica d’aigua). Abocar dins d’un bol i regar amb una mica d’oli d’oliva. Situar el bol al centre d’un plat gran i posar al voltant verdures tallades en juliana al gust (pebrot vermell, pebrot verd, cogombre, pastanaga, etc.).

3. TORRADA DE PA AMB ESCALIVADA I TONYINA

Ingredients per a 2 persones: Quatre torrades de pa de pagès, una albergínia, dues cebes, dos pebrots vermells, dues llaunes de tonyina, oli d’oliva i pebre negre.

Elaboració: Treure la part verda de l’albergínia i dels pebrots, pelar les dues cebes i col·locar les verdures en un plat apte per microones. Regar amb oli d’oliva i coure durant 20 minuts a màxima potència. Passat aquest temps, obrir el microones, girar les verdures amb cura de no cremar-se i coure-les 20 minuts més. Esperar que refredin, pelar i reservar. Torrar el pa i abocar l’escalivada per sobre en forma de tires (una de pebrot, una de ceba, una d’albergínia…), esmicolar mitja llauna de tonyina per cadascuna de les torrades i amanir amb oli d’oliva, pebre negre i servir.

4. AMANIDA D’ARRÒS INTEGRAL AMB SALMÓ FUMAT I FORMATGE EN CREMA

Ingredients per a 2 persones: 2 gots d’arròs integral NOMEN, enciam, margallons, dos tomàquets, dues pastanagues, una llauna petita de pinya natural en el seu suc, 100 g de salmó fumat, 8 nous pelades, una terrina de formatge en crema, oli d’oliva i vinagre de Mòdena.

Elaboració: Rentar bé l’enciam, deixar escórrer perquè deixi anar l’aigua i trossejar en una enciamera o bol gran, en trossets d’una mida que sigui còmode per menjar. Rentar els tomàquets i tallar-los, pelar i tallar les pastanagues, tallar a rodanxes els margallons i la pinya i barrejar juntament amb els gots d’arròs integral Nomen, prèviament escalfats al microones durant un minut. Agafar les làmines de salmó fumat, untar-les amb formatge i posar les nous per sobre. Enrotllar i tallar a trossets per damunt de l’amanida. Amanir amb oli d’oliva i vinagre de Mòdena al gust i servir.

5. GASPATXO AMB CARPACCIO DE VEDELLA, RUCA I PARMESÀ

I finalment, us presentem, una recepta per a aquells dies que no ens ve de gust fer res…

Ingredients per a 2 persones: mig litre de gaspatxo, carpaccio de vedella, una bossa de ruca, formatge parmesà tallat a làmines fines, oli d’oliva, crema balsàmica de Mòdena, pebre, sal, torrades de pa integral.

Elaboració: servir el gaspatxo en un bol amanit amb pebre vermell i negre. Col·locar el carpaccio en el plat, escampar la ruca i el formatge parmesà per damunt i amanir amb la crema balsàmica de Mòdena, l’oli d’oliva, el pebre negre i la sal al gust. Servir acompanyat de torrades de pa integral.

Ja veieu que menjar sa i equilibrat no té per què ser sinònim d’estar llargues hores tancat fins de la cuina. Gaudeix d’un deliciós sopar d’estiu sense hipotecar el teu temps amb aquestes receptes de sopars saludables!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.