Blog
5 receptes vegetarianes per a “tupper”

5 receptes vegetarianes per a “tupper”

Nomen      19/09/2016

Coneixes la campanya “Dilluns sense carn”? Actualment és bastant coneguda, va néixer fa uns anys i des de 2003 milers de persones al voltant del món la segueixen. Consisteix, com el mateix nom reflecteix, a eliminar completament la carn de la teva dieta un dia de la setmana: els dilluns. Amb la tornada a la rutina arriba la tornada del tupper, preparar cada dia dinar per menjar a l’oficina o a la universitat en temps rècord. A Nomen hem volgut ajudar a tots aquells que vulguin unir-se a la campanya i, a més, recordar-nos de totes les persones que segueixen una dieta vegetariana. Per això, et volem proposar algunes receptes vegetarianes que pots afegir a la teva carmanyola:

1. Amanida d’arròs

 Ingredients: 35g d’Arròs Nomen Gran Selección Especial Amanides, 60g d’enciam, 80g de tomàquet, 80g de pastanaga i 1 alvocat.

Elaboració: Posa a bullir aigua en una olla, en la qual cuinarem l’Arròs Nomen Especial per a Amanides. Neteja i talla les verdures i hortalisses. Quan l’arròs estigui cuinat, passa-li aigua freda, serveix-ho en un plat i afegeix-li l’enciam, el tomàquet, la pastanaga i l’alvocat. Finalment amaneix-ho al teu gust, si bé et recomanem que usis oli d’oliva verge per amanir, ja que conté vitamines i greixos saludables!

2. Cuscús saltejat amb verduretes

Ingredients: 65g de Cous Cous Nomen, 80g de pastanaga, 80g carabassa, 80g de carbassó i 80g de ceba, oli d’oliva verge extra.

Elaboració: Posa a bullir en una olla la mateixa quantitat d’aigua que la quantitat de Cous Cous Nomen que vulguis cuinar, retira-la del foc, afegeix el cous cous i deixa-ho cuinar durant uns 5 minuts. Renta i talla les verduretes en cubs petits i salteja-les en una paella amb un doll d’oli d’oliva. Quan estigui tot cuinat, ajunta-ho i remena Si t’agrada, pots afegir un polsim de curri o una altra espècia perquè li doni un toc especial.

3. Llenties amb arròs integral

Ingredients: 60g d’Arròs Integral Nomen, 60g de llenties, 1 dent d’all i 20g de ceba

Elaboració: Bull l’Arròs Integral Nomen i les llenties en olles diferents (si les llenties són en conserva no cal cuinar-les, però renta-les bé). Talla l’all molt fi i la ceba en trossos molt petits. Salteja-ho en una paella i a continuació afegeix les llenties. 1 minut més tard afegeix l’arròs.

Aquest plat, a més d’estar boníssim, es caracteritza per tenir un molt bon contingut de proteïnes d’origen vegetal.

4. Hamburgueses de cigrons i llenties

Ingredients: 125g de llenties, 125g de cigrons, 1 ceba, 2 tasses de Pa Rallat Nomen, 1 cullerada sopera d’espècies tandoori i 1 cullerada de gingebre fresc rallat, oli d’oliva verge, sal i pebre.

Elaboració: Bull les llenties aproximadament 10 minuts, així com els cigrons (per separat). Mentre es van cuinant, talla la ceba en trossos molt petits i afegeix-la a una paella amb oli d’oliva. Quan la ceba estigui a punt, afegeix les espècies tandoori i el gingebre i remou fins que quedi ben barrejat. Ajunta el sofregit amb els llegums cuinats en un recipient, afegeix oli, sal i pebre i tritura-ho fins a aconseguir una massa homogènia. Agafa una porció de massa, arrebossa-la amb el pa rallat i passa-la per la paella, 3 minuts per cada costat.

Pots acompanyar-ho d’un primer plat com una crema de verdures, o bé amb Arròs Salvatge Nomen i una mica de coriandre en pols per damunt.

5. Blat tendre saltejat amb tofu i verdures

Ingredients: 50g de Blat Tendre Nomen, 80g de tofu, 90g de pastanaga, 80g de ceba, 50g de bolets (al gust), 40g de soja en brots, 1 cullerada de gingebre fresc rallat, 1 cullerada petita de sèsam, salsa de soja al gust.

Elaboració: Posa a bullir el Blat Tendre Nomen en una olla amb aigua. Mentrestant, trosseja la pastanaga, la ceba i els bolets en forma de bastonets, i el tofu en cubs mitjans. Salteja les verdures en una paella i, quan estiguin gairebé llestes, afegeix-li el tofu. Quan ho vegis tot dauradet, baixa el foc i afegeix els brots de soja, el gingebre, el sèsam i el blat tendre. Al cap d’1 minut afegeix la salsa de soja. Llest!

Ja veus que menjar sense carn és fàcil i treure idees noves per no avorrir els menjars també! Siguis o no siguis vegetarià, prova aquestes receptes i gaudeix d’un plat saludable i saborós, no et penediràs!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.